Žena na prozoru (The women in the window) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The women in the window

Žena na prozoru

Režija: Džo Rajt


Žena na prozoru je dobila novo ruho.


Misteroziona priča iz jedne od najprodavanijih knjiga 2018. godine je od početka pokazala da zaslužuje ekranizaciju. Uspeh i kvalitet knjige potvrđen je činjenicom što se na to čekalo samo dve godine. Roman američkog pisca A. Dž. Fina je pretočen u igrani film Žena na prozoru (The women in the window).

Centralna figura priče je Ana Foks, žena koji pati od agorafobije. Njen strah od otvorenog prostora i izlaska na javna mesta puna ljudi sprečava je da napusti dom. Provodeći dane uglavnom sama, jednog dana upoznaje svoju komšinicu sa kojom je samo u jednom susretu ostvarila pravu prijateljsku komunikaciju.

Ipak, žena koju do tada nije poznavala promeniće joj život iz korena. Jedne noći sa prozora svedočiće svirepom napadu na nju. Iz Aninog ugla izgledalo je da je suprug krvnički ubija što ju je nateralo da odmah alarmira policiju. Njihovim dolaskom počeće prava psihološka igra. Tvrdnje policije i supruga “ubijene“ žene da je njena priča plod halucinacija, uzrokovanih lekovima koje je počela da konzumira kako bi kontrolisala svoj poremećaj, nateraće je da sama krene u potragu za isitnom.

U filmu ‘Žena sa prozora’ glavnu ulogu tumači Ejmi Adams. Između ostalih, društvo joj prave fantastični Gari Oldman, Entoni Maki, Džulijana Mur i Trejsi Lets. Potonji se našao i ulozi scenariste, prilagodivši pomenutu knjigu potrebama filmskog ostvarenja.

Režiju potpisuje Džo Rajt, koji već ima pozamašno iskustvo u stvaranju filmova baziranih na romanima. Izdvajaju se ekranizacije čuvenih knjiga ‘Gordost i predrasuda’ i ‘Ana Karenjina’. Takođe, veoma pozitivno je ocenjena njegova prethodna saradnja sa Oldmanom u filmu Najmračniji čas (The Darkest Hour) iz 2017 godine.

Premijera filma ‘Žena sa prozora’ u domaćim bioskopima je zakazana za 14. maj. Ako niste pročitali knjigu, sa ovom triler pričom možete se upoznati i na velikom platnu, a ukoliko jeste možete se pridružiti večitoj temi ekranizacija – da li je bolja knjiga ili film.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap