Zelena čoja Montenegra - predstava | BDP | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Momo Kapor

Zelena čoja Montenegra

Dramatizacija: Stevan Koprivica | Režija: Nikita Milivojević


Adaptacije književnih klasika su nam uvek posebno zanimljive.


Kada se jedan pozorišni komad realizuje na osnovu književnog klasika, onda je takvom delu zagarantovan uspeh. Pogotovo ako je osvežen mladim glumcima, novim dramskim momentima i publikom koja je željna novih komada. Tako je i u slučaju predstave Zelena čoja Montenegra. kreiranoj po istoimenoj knjizi Mome Kapora. 

Stvaralaštvo Mome Kapora je jedinstveno i beskrajno. Po vokaciji slikar, ali u duši boem i ljubitelj pisane reči. Šarm i harizma kojom je isijavao preneo je i na papir. ‘Zelena čoja Montenegra’ je saga koja govori o snažnom prijateljstvu između crnogorskog vladara knjaza Nikole I Petrovića i Osman-paše Sarhoša, zarobljenog u sukobu na Vučjem dolu 1876. godine gde je komandovao turskom vojskom. U isto vreme, Kapor je opisao i život Zuhe Džumhura, crtača, putopisca, karikaturiste, koji mu je ujedno bio i prijatelj. Zajedno su napisali i filmski scenaro o sudbini Osman-paše Sarhoša.

Ova priča je uspešno preneta na daske koje život znače. U koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta, Gradskog pozorišta Podgorica i Grada teatra u Budvi, predstavu je režirao Nikita Milivojević. Za dramatizaciju je zadužen Stevan Koprivica, kostime je pripremila Jelena Stokuća, muziku je komponovao Aleksandar Srebrić, dok je sve scenske pokrete osmislila Amalija Benet.

U predstavi ‘Zelena čoja Montenegra’ uloge su pripale Milošu Pejoviću, Emiru Ćatoviću, Jeleni Simić, Branimiru Brstini, Andriji Kuzmanoviću, Stefanu Radonjiću i drugim znanim imenima iz glumačkog miljea.

Ulaznice možete kupiti na blagajni pozorišta ili na njihovoj internet stranici. Cene ulaznica možete pogledati klikom na baner ispod teksta.

Sigurni smo da će ovo remek-delo velikog Mome Kapora biti jedno od omiljenih u sklopu vašeg kulturnog repertoara.

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap