Predstava: Žanka | Madlenianum | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Miodrag Ilić

Žanka

Režija: Milica Kralj


„Mogu događaji menjati režime, mogu se krize zavitlavati i obarati kabinete; Vas se kriza ne može dotaći, Vi ostajete ministarka, jedina ministarka, uvek ministarka.“, Branislav Nušić.


Ko ili šta za vas predstavlja kulturni svetionik? Da li zaista izdvajate vreme za sebe i ako je odgovor potvrdan – kojem umetničkom sadržaju se najviše radujete? Ukoliko najviše preferirate pozornicu, svetla i živi performans, verujemo da u trenutku možete nabrojati predstave koje su na vas ostavile poseban utisak.

Volimo da uživamo u onim komadima koji su posvećeni ličnostima koje su za života živele za umetnost. Jedna od njih je divna i nezamenljiva, Žanka Stokić. Prva Gospođa ministarka bila je vanserijska glumica. Ostavila je pečat na srpskoj, dramskoj sceni da je i danas toliko voljena i poštovana. Kada se premijerno pojavila kao glumica u ulozi Tereze, u predstavi ‘Bračne noći’ 1902. godine, odmah je osvojila publiku.

Malo je poznato da je naš slavni komediograf Branislav Nušić, ‘Gospođu ministarku’ pisao baš za Žanku, a samo do 1941. godine je izvedena više od 200 puta. Opera i Teatar Madlenianum je prepoznao značaj ove dive pa komad ‘Žanka’ predstavlja omaž velikoj glumici, čijom premijerom 2017. godine je obeleženo 130 godina od rođenja i 70 godina od njene smrti.

Kroz dvosatni performans zajedno sa Žankom ćete evocirati njene uspomene, kao i sav njen mukotrpan, umetnički i privatni život. Delo iako nosi sa sobom humorističku notu, nosi i neke setne prizvuke. Jelica Sretenović (Žanka), Milan Mihailović (Tošić, Branislav Nušić, putujući glumac) i Petar Mihailović (islednik, Aleksandar, Moris) su glavni protagonisti u ovom sjajnom projektu.

Svoje ulaznice možete nabaviti direktno na blagajni u Glavnoj 32 svakog radnog dana, kao i vikendom u zavisnosti od toga koja predstava je na repertoaru.

Osim toga, na raspolaganju vam je i zvanični sajt Pozorišta Madlenianum kao i još jedna blagajna u Knez Mihailovoj 42. Cena karte iznosi 1200 dinara, a možete je kupiti i po posebnim pogodnostima ovog zemunskog teatra. 

 
Žanka (operatheatremadlenianum.com)
Žanka (operatheatremadlenianum.com)
Žanka (operatheatremadlenianum.com)
Žanka (operatheatremadlenianum.com)
Žanka (operatheatremadlenianum.com)
Žanka (operatheatremadlenianum.com)

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap