Zamalek - Dejan Tiago-Stanković | Knjiga | Laguna
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Dejan Tiago-Stanković

Zamalek


Delo koje se sa pravom svrstava u moderne, domaće klasike.


Godine 2020. i 2021. će biti upamćene po sjajnim književnim naslovima koji su nam makar malo ulepšali ovu svima napornu svakodnevicu. Uzimajući u obzir kvalitet srpske literature, domaći knjigoljupci se iznova oduševljavaju romanima koji se po svojoj tematici i pristupu mogu vrlo lako svrstati u savremene klasike. Jedan od njih definitivno jeste i Zamalek, srpskog autora Dejana Tiaga-Stankovića.

Na prvo čitanje je putopis, na drugo avanturistički, a na svako sledeće čitanje žanr koji vi odaberete jer su njegove stranice pravo malo blago. Dejan Stanković ima značajno životno iskustvo, jer pored toga što je talentovan pisac, on je ujedno i putoholičar koji je upijao svetske kulture istovremeno dobijajući inspiraciju za kreiranje nekih od najboljih štiva na domaćoj književnoj sceni.

U prilog tome govori i ovogodišnja Nagrada Evropske komisije za književnost (EUPL), koja odaje priznanje piscima fikcije iz cele Evrope. Roman ‘Zamalek’ je u konkurenciji naslova iz više od 40 zemalja osvojio ovo renomirano priznanje.

 

„Sećanje je kao optimistični objektiv, doživljaji iz prošlosti budu lepši i dragoceniji kad ih pronađemo među uspomenama nego što su ikada bili.“ – iz knjige Zamalek

 

Šta je toliko specifično za ovaj naslov? Priča nas vodi u glavni grad Egipta, Kairo koji osim što je jedan od istorijskih kolevki, on je i riznica neispričanih legendi i sklonište za mnoge izgubljene duše. Baš tu, u srcu Nila, nalazi se neobična antikvarnica koja je jedinstvena po svojim vlasnicima, kao i po blagu koje krije. Blagu o kojem se ćuti, ali se ispredaju legende. 

Cena ovog književnog blaga iznosi 899 dinara, ali sa klupskom karticom možete je dobiti uz odlične pogodnosti. Na raspolaganju vam je u svim Lagunina i Delfi knjižarama širom Srbije, kao i na njihovim zvaničnim sajtovima.

Mnogi koji su je čitali kažu da je ovo knjiga sa dušom i da postoji ta neobjašnjiva lakoća čitanja. Književni čarobnjaci poput Dejana su nam uvek potrebni, zato verujemo da ukoliko već niste pročitali, sigurno ćete biti njom oduševljeni.

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap