Zaljubljeni Šekspir | Beogradsko dramsko pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Po motivima filmskog scenarija Marka Normana i Toma Stoparda

Zaljubljeni Šekspir

Adaptacija: Li Hol | Režija: Ana Tomović


Šekspirova priča u malo drugačijem ruhu.


Sa razvojem tehnologije i talenata naših umetnika dobijamo predstave koje su prilagođene svačijem ukusu i svim generacijama. Među njima je i najnovije ostvarenje, bazirano na filmskom scenariju Marka Normana i Toma Stoparda, a u režiji Ane Tomović, pod nazivom Zaljubljeni Šekspir, koji je doživeo svoju beogradsku premijeru na sceni „Olivera i Rade Marković“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Sudeći po komentarima zadovoljnih gledalaca, ovaj komad je svojevrsna priča o pozorištu, njegovom nastanku i kontinuiranom razvoju. I borbi da njegovo postojanje bude održavano bez obzira na okolnosti. Jedna od zanimljivosti je da je filmska verzija ove romantične komedije o genijalcu kakav je bio Šekspir osvojila sedam prestižnih nagrada Oskar 1998. godine. 

Kao junake drame ‘Zaljubljeni Šekspir’ gledaćemo mladog Luku Grbića u ulozi Vila Šekspira koji je zaljubljen u Lejdi Violu, koju igra Stanislava Nikolić. Na sceni će se pojaviti i: Aleksandar Radojičić, Andrej Šepetkovski, Miloš Petrović Trojpec, Stojan Đorđević, Paulina Manov, Dragana Varagić, Marko Gvero, Aleksandar Alač, Marko Todorović, Ljubomir Bulajić, Zoran Đorđević, Amar Ćorović, Stefan Radonjić, Aleksandar Jovanović, Nikola Malbaša i Miloš Lazarov.

Prevod originalnog teksta uradila je Marija Stojanović, scenografiju je pripremio Aleksandar Denić, kostime je kreirala Momirka Bailović, scenske pokrete potpisuje tim koji čini Marija Milenković, Vukašin Tošić i Dijana Marojević, dok je propratnu muziku komponovala Nevena Glušica.

Luku Grbića, glumca koji se već istakao u brojnim pozorišnim i filmskim ostvarenjima videćemo u ulozi mladog i neafirmisanog pisca koji svoju umetničku blokadu nadomešćuje platonskom ljubavlju prema Violi, koja ga istovremeno inspiriše da napiše dramu svog života. 

Rezervišite svoje karte za predstavu ‘Zaljubljeni Šekspir’ na vreme po ceni od 1800 dinara. Uvereni smo da ćete uživati u malo drugačijoj verziji priče od one na koju ste navikli.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap