Predstava: Zagonetne varijacije | Narodno pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Erik Emanuel Šmit

Zagonetne varijacije

Režija: Božidar Đurović

GLEDAJ ONLINE


Drama kojoj se gledaoci rado vraćaju.


Za klasike nikad nije kasno, posebno ako se izvode na daskama koje život znače. Pozorišta obožavamo upravo zbog činjenice da se uz najlepša i najbolja klasična dela možemo opustiti i prepustiti nekim realnim ili davno izmišljenim svetovima.

Narodno pozorište decenijama unazad prikazuje komade koji su po svim kategorijama nezaboravni, a iza kojih stoji tradicija. Dramsko delo Zagonetne varijacije govori u korist ove teze. Svoju premijeru je zabeležilo davne 1998. godine na sceni Raša Plaović i od tada beleži neverovatan odziv znatiželjnih ljubitelja pozorišta.

Predstava ‘Zagonetne varijacije’ je drama u pravom smislu te reči. Veliki broj obrta, nepredvidivi postupci i puno uspona. Smenjuju se ljubav, posesivnost, ljubomora, lažni ideali, patnja, strah, večito stanje strepnje. Kompletan dvosatni užitak koji se ne zaboravlja tako lako. Trebalo bi istaći da je ovaj komad bio pravo osveženje u francuskoj prestonici i ostalim svetskim metropolama sa Alenom Delonom u glavnoj ulozi pisca. Njega je u srpskoj postavci u potpunosti dočarao veliki Marko Nikolić. Njegov sagovornik je sjajni Boris Pingović. 

Erik Emanuel Šmit je francuski pripovedački majstor koji je pružio neke nove uvide o savremenim temama. ‘Zagonetne varijacije’ su samo delić njegovog bogatog repertoara u kojima uživaju generacije željne kvalitetnog sadržaja. Srpsku verziju je režirao Božidar Đurović, stalni reditelj beogradskog Narodnog pozorišta. U ovoj neobičnoj priči prisustvujemo isto tako neobičnom dijalogu. Dva muškarca iz dva različita socijalna miljea pričaju o zajedničkoj temi – ljubavi. Žena je ta koja predstavlja najlepšu melodiju za srce i dušu, a istovremeno je tužbalica koja se teško zaboravlja. Sve više se otkrivaju tajne o kojima se dugo ćutalo i sećanja koja su često bila potiskivana.

U ovoj predstavi možete uživati online i to na zvaničnom YouTube kanalu Narodnog pozorišta, u petak 5. juna u standardnom terminu od 21h.

Podsetimo se nekih davno izgubljenih ideala i fantastičnih glumaca koji su takve priče iznosili na neobjašnjivo kvalitetan način. 

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap