Koncert Za Koju! | Hala sportova 20. mart | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Kontakt konferencija 2020

Za Koju!


Legende našeg muzičkog neba nastupaju Za Koju!


Prethodnog leta uzdrmala nas je vest da je Dušan Kojić Koja hospitalizovan zbog ozbiljnih zdravstvenih problema. Frontmen grupe Disciplina kičme od tada je u procesu oporavka. Kako je Koja neko ko zaslužuje veliku ljubav i poštovanje kolega sa rok scene, oni su se u više navrata organizovali u cilju pružanja pomoći i podrške njegovom oporavku. Još jedan takav koncert biće održan 20. marta u Hali sportova Ranko Žeravica.

To naravno ne može biti običan koncert. Dodatnu posebnost daće učesnici, a oni su toliko veliki da je teško odrediti koga prvog pomenuti. Ako krenemo prema stažu na sceni, onda ta čast pripada rokenrol divovima, a to je Yu Grupa. Čuveni Jelići već pola veka „praše“ i ne nameravaju da se zaustave. Iako bi njihova pojava već bila dovoljna za pravi spektakl, on će specijalni gostima biti dodatno uvećan. Legendarni gitariste grupe SMAK, Radomir Mihajlović Točak i Nikola Čuturilo Čutura nastupiće u ovoj jedinstvoj prilici sa Yu Grupom.

Njima će društvo praviti dva sastava koja su nastala tokom osamdesetih godina prošlog veka. Partibrejkers je sledeći bend u nizu velikana. Oformljeni su još 1982. godine, a danas predstavljaju verovatno najprepoznatljiviji zvuk na rok sceni. Frontmen Zoran Kostić Cane i gitarista Nebojša Antonijević Antonnastavljaju listu velikih umetnika koje će nastupiti u Hali sportova.

Za Koju sviraće i Bajaga i Instruktori. Posle četiri rasprodata koncerta u Sava Centru iz decembra, miljenici svih generacija upotpuniće veče velikana. Sjajnu postavku zaokružiće Straight Mickey and the Boyz, beogradski sastav čija muzika se svrstava u alternativni rok. Sve u svemu jedna vrsta tima snova nastupiće za beogradsku publiku te večeri.

Dušan Kojić Koja je svojom veličinom i doslednosti je takođe zaslužio svoje mesto među njima. Šarlo Akrobata, Disciplina Kičme i drugi njegovi umetnički iskazi zauvek su ga upisala na našu kulturnu scenu. Obezbedite sebi ulaznicu za ovaj humani spektakl koji će biti održan u sklopu Kontakt konferencije.

Dođite i vi, za Koju!

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap