YU grupa - koncert 10.09.2022. | Stadion Tašmajdan
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Više od 50 godina čistog rokenrola

YU grupa


Pola veka rokenrol divova!


Nemoguće je nabrojati sve epitete i titule koje su im do danas dodeljene, a kako vreme prolazi i njih prevazilaze. Jedinstvena YU grupa, 10. septembra obeležiće neverovatnih 50 godina postojanja. Na stadionu Tašmajdan održaće slavljenički koncert i najaviti kakve proslave ovog veličanstvenog jubileja nas čekaju u narednom periodu.

Kako i sami kažu, više od 50 godina čistog rokenrola je iza njih. Nastup na tadašnji Dan republike, daleke 1970. godine na nesvakidašnji način označiće početak njihovog rada. Braća Žika i Dragi Jelić, zajedno sa Miodragom Okrugićem i Veliborom Bogdanovićem su do tada nastupali pod drugim imenom, a zbog želje za sviranjem isključivo svojih pesama tražili su novo ime. Uz pomoć publike u zemunskom klubu Sinagoga i disk-džokeja i kasnije proslavljenog radio voditelja Zorana Modlija, nastala je YU grupa.

Usledili su prvi singlovi i albumi, i ubrzo su se probili na veliku muzičku scenu tadašnje države. Posle i danas voljenih pesama ‘U tami disko kluba’ i ‘Kosovski božuri’ došao je i prvi veliki hit Crni leptir. Nakon toga bend je prolazio kroz različite turbulencije, od menjanja članova do višegodišnje pauze u radu, ali kvalitet je ostao konstantan do danas. Osnovu sastava čine pomenuta braća Jelić, a drugu polovinu trajanja grupe prati ih i bratanac Petar Jelić.

Rokenrol zvuk sa etno motivima napraviće ih prepoznatljivim ovdašnjoj publici. Jednako će voleti i pesme sa pretežno tvrdim zvukom kao što su ‘Čudna šuma’, ‘Dunavom šibaju vetrovi’, ‘Zaboravi’, ‘Mornar’, ‘Kome se raduješ’, ‘Odlazim’, i one koje imaju pomenuti etno prizvuk od kojih se izdvaja povratnički hit ‘Od zlata jabuka’. To su samo neke od pesama koje su uz uvek dobre koncertne nastupe zlatnim slovima upisali YU grupu u našu muzičku istoriju.

Ako želite da prisustvujete ovom istorijskom događaju, ulaznice možete nabaviti uz pomoć Tickets.rs servisa (baner ispod teksta). Cena ulaznica je 2000 dinara za parter i 2500 dinara za tribine. Ne sumnjamo da vredi doći na ovakav spektatkl na Tašu.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap