YU grupa - koncert 29.11.2020. | Kombank dvorana
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
50 godina

YU grupa

ODLOŽENO


Pola veka rokenrol divova!


Nemoguće je nabrojati sve epitete i titule koje su im do danas dodeljene, a kako vreme prolazi i njih prevazilaze. Jedinstvena YU grupa, 29. novembra proslaviće neverovatnih 50 godina postojanja. Baš na rođendan, u Kombank dvorani održaće slavljenički koncert i najaviti kakve proslave ovog veličanstvenog jubileja nas čekaju u narednom periodu.

Kako i sami kažu, 50 godina čistog rokenrola je iza njih. Nastup na tadašnji Dan republike, daleke 1970. godine na nesvakidašnji način označiće početak njihovog rada. Braća Žika i Dragi Jelić, zajedno sa Miodragom Okrugićem i Veliborom Bogdanovićem su do tada nastupali pod drugim imenom, a zbog želje za sviranjem isključivo svojih pesama tražili su novo ime. Uz pomoć publike u zemunskom klubu Sinagoga i disk-džokeja i kasnije proslavljenog radio voditelja Zorana Modlija, nastala je YU grupa.

Usledili su prvi singlovi i albumi, i ubrzo su se probili na veliku muzičku scenu tadašnje države. Posle i danas voljenih pesama ‘U tami disko kluba’ i ‘Kosovski božuri’ došao je i prvi veliki hit Crni leptir. Nakon toga bend je prolazio kroz različite turbulencije, od menjanja članova do višegodišnje pauze u radu, ali kvalitet je ostao konstantan do danas. Osnovu sastava čine pomenuta braća Jelić, a drugu polovinu trajanja grupe prati ih i bratanac Petar Jelić.

Rokenrol zvuk sa etno motivima napraviće ih prepoznatljivim ovdašnjoj publici. Jednako će voleti i pesme sa pretežno tvrdim zvukom kao što su ‘Čudna šuma’, ‘Dunavom šibaju vetrovi’, ‘Zaboravi’, ‘Mornar’, ‘Kome se raduješ’, ‘Odlazim’, i one koje imaju pomenuti etno prizvuk od kojih se izdvaja povratnički hit ‘Od zlata jabuka’. To su samo neke od pesama koje su uz uvek dobre koncertne nastupe zlatnim slovima upisali ovu grupu u našu muzičku istoriju.

Ako želite da prisustvujete ovom istorijskom događaju, ulaznice možete nabaviti na blaganji Kombank dvorane ili uz pomoć Tickets.rs servisa (baner ispod teksta). Cena ulaznica je 1800, 2200 i 2600 dinara. Ne sumnjamo da i u otežavajućim okolnostima vredi doći na ovakav spektatkl.

 

Prepoučujemo

04

novembar

Prepoučujemo

09

oktobar

Prepoučujemo

04

decembar

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap