YU grupa - Koncert 31.10.2024. | MTS dvorana
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Rocking with YU: Koncertna eksplozija

YU grupa


Više od pola veka traju nenadmašni rokenrol divovi.


Nemoguće je nabrojati sve epitete i titule koje su im do danas dodeljene, a kako vreme prolazi i njih prevazilaze. Jedinstvena YU grupa, u četvrtak 31. oktobra održaće koncert na sceni MTS dvorane.

Još pre četiri godine obeležili su 50 godina postojanja, ili kako i sami kažu 50 godina čistog rokenrola. Nastup na tadašnji Dan republike, daleke 1970. godine na nesvakidašnji način označiće početak njihovog rada. Braća Žika i Dragi Jelić, zajedno sa Miodragom Okrugićem i Veliborom Bogdanovićem su do tada nastupali pod drugim imenom, a zbog želje za sviranjem isključivo svojih pesama tražili su novo ime. Uz pomoć publike u zemunskom klubu Sinagoga i disk-džokeja i kasnije proslavljenog radio voditelja Zorana Modlija, nastala je YU grupa.

Usledili su prvi singlovi i albumi, i ubrzo su se probili na veliku muzičku scenu tadašnje države. Posle i danas voljenih pesama ‘U tami disko kluba’ i ‘Kosovski božuri’ došao je i prvi veliki hit Crni leptir. Nakon toga bend je prolazio kroz različite turbulencije, od menjanja članova do višegodišnje pauze u radu, ali kvalitet je ostao konstantan do danas. Osnovu sastava čine pomenuta braća Jelić, a drugu polovinu trajanja grupe prati ih i bratanac Petar Jelić.

Rokenrol zvuk sa etno motivima napraviće ih prepoznatljivim ovdašnjoj publici. Jednako će voleti i pesme sa pretežno tvrdim zvukom kao što su ‘Čudna šuma’, ‘Dunavom šibaju vetrovi’, ‘Zaboravi’, ‘Mornar’, ‘Kome se raduješ’, ‘Odlazim’, i one koje imaju pomenuti etno prizvuk od kojih se izdvaja povratnički hit ‘Od zlata jabuka’. To su samo neke od pesama koje su uz uvek dobre koncertne nastupe zlatnim slovima upisali YU grupu u našu muzičku istoriju.

Ako želite da prisustvujete koncertnoj eksploziji, ulaznice možete nabaviti na zvaničnom sajtu ili blagajni MTS dvorani. Cena ulaznica je 2400, 2800, 3200, 3600 dinara. Ne sumnjamo da vredi doći na koncert najdugovečnije grupe na ovim prostorima.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap