Film: Vrednost života | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
What Is Life Worth

Vrednost života

Režija: Sara Kolandželo


Kako vi vrednujete svoj i tuđi život?


Kao što postoje raznoliki filmski žanrovi koji nam prijaju u različitim trenucima, tako postoje žanrovi kojih se držimo isključivo onda kada za to postoji razlog. Tako je i slučaju sa filmom Vrednost života (What Is Life Worth) čija je premijera pomerena za početak septembra 2021. godine. I to sa razlogom. 

Ponekad su nam potrebna određena ostvarenja da nas malo otrezne i vrate u realnost. I ovo nije još jedan film o 11. septembru 2001. godine. Film nije usmeren na konkretne napade koji su tada promenili čitav svet, već na sve ono što se dešavalo nakon njih. Projekat kao takav je kreiran tokom Berlinskog festivala 2018. godine, a zanimljiva činjenica je da se ‘Vrednost života’ nalazio na vrhu crne liste zabranjenih filmova, zbog svoje teške tematike. Koliko je priča kompleksna, ali razumljiva govori podatak da je gotovo na svim filmskim forumima, vrednovana visokom ocenom.  

U centru zbivanja nalazi se renomirani advokat koji se u američkoj prestonici stameno bori protiv političkih igara, smicalica i birokratije kako bi do kraja pomogao žrtvama napada tog nesrećnog 11. septembra. Rediteljka Sara Kolandželo je okupila sjajnu glumačku ekipu na čelu sa Majklom Kitonom (Michael Keaton), Stenlijem Tučijem (Stanley Tucci) i Ejmi Rajan (Amy Ryan).

Iako se snimanje filma dugo odlagalo, konačno je kreiran projekat koji za sada nosi snažnu poruku, a na gledaocima je da presude da li ima vrednost. Na taj način, biće nam jasnija priča koja se krije iza dešavanja koje je teško zaboraviti, čak iz perspektive nekog ko nije u njima direktno učestvovao.

Premijera filma ‘Vrednost života’ u srpskim bioskopima je zakazana za 9. septembar sa ciljem da se makar na ovaj način obeleži dobro poznati datum. Već sada uveliko vlada veliko interesovanje, stoga, okupite omiljeno društvo i posvetite vreme na kvalitetan način i to gledajući ovo američko ostvarenje.

Javite nam utiske nakon gledanja i uživajte u istom.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap