Vrat od stakla, Jugoslovensko dramsko pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.
Biljana Srbljanović

Vrat od stakla

Režija: Jagoš Marković


Vrat od stakla je predstava koja navodi na smejanje, plakanje i oduševljenje.


Kvalitetne predstave će uvek imati svoje gledaoce. Pogotovo ako u njima glume velika imena, a srpska umetnost se može pohvaliti takvim. Ovog puta, u pitanju je komad ‘Vrat od stakla’, Biljane Srbljanović, a u režiji Jagoša Markovića. I čini se da je ova predstava potrebna svakome, jer izaziva toliko oprečnih osećanja, a sažima sve emocije koje čovek može da pruži i primi.

Uloge su pažljivo podeljene i prema komentarima publike pun pogodak. Najstariju, a ujedno najmudriju baku Bogdanku glumi nepokolebljiva Seka Sablić. Njene požrtvovane ćerke Svetlanu i Nadeždu uspešno su prikazale Anita Mančić i Vesna Trivalić. Disciplinovanog Ljubu glumi fantstični Dragan Mićanović, a nezainteresovanu Mirnu Milica Gojković. U toku igranja sukcesivno se pojavljuju i Marko Janketić, Miloš Samolov, Irfan Mensur, Bojan Lazarov, Slobodan Tešić i Ana Čarman.

Predstava ‘Vrat od stakla’ premijerno je prikazana početkom oktobra 2018. godine i od tada jača repertoar JDP-a. I to zahvaljujući kombinaciji nekoliko elemenata: tužnoj, ali realnoj priči, izabranoj glumačkoj postavi, koketnim dijalozima koji su u pravo vreme smešni, tužni i definitivno srceparajući. Upravo je ova tragikomedija pravi predstavnik svog žanra.

U centru dešavanja je jedna beogradska porodica koju većinski čine žene sa svojim tugama, nadama, očajanjima i radovanjima. Ovaj matrijarhat biva iznenađen jednim sudskim pozivom koji im momentalno menja živote i navodi da se otvore svetu. U pozadini bruje demonstracije koje dodatno podižu već uzburkalu atmosferu unutar zidova tog stana u kojem žive.

Ulaznice možete kupiti po cenama od 500 i 1500 dinara. Posebna pogodnost se vezuje za popust od 50% i to na dan prikazivanja predstave. Blagajnu JDP-a koja se nalazi u ulici kralja Milana 50 možete posetiti svakog radnog dana od 10h do 15h i od 17h pa sve do početka predstave, kao i nedeljom od 17h pa sve do startovanja komada.

Uvereni smo da ćete nakon predstave ‘Vrat od stakla’ steći drugačiji utisak o stanju našeg društva, kao ličnim, unutrašnjim tragedijama koju proživljava svako od nas na svoj način.

 
Vrat od stakla (jdp.rs)
Vrat od stakla (jdp.rs)
Vrat od stakla (jdp.rs)
Vrat od stakla (jdp.rs)
Vrat od stakla (jdp.rs)
Vrat od stakla (jdp.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

  Prijavi se na newsletter

  0 komentara o “Vrat od stakla

  1. Sinoć sam odgledao predstavu i moram nazalost da kazem da je ovo jedna od najgorih predstava koju sam gledao u poslednjih 10 god.
   Scenario ispod proseka, zasnovan na porodicnoj targediji socijalne neuklopivosti, repovima iz prošlosti, političkom nasledju i poremećenim porodičnim odnosima. I više nego tanka i naivna priča sa odličnim glumcima koji su se u nikakvom scenariju trudili da izvuku predstavu, što je bilo nemoguće. Glumci individualno jesu pokazali svoj vrhunski kvalitet, ali što se tiče teksta realno nisu ni imali šta da odglume kako bi gledaocima probudili zainteresovanost.
   Potpuno medijski naduvana predstava (zbog glumačke podele), vrhunski spin za gubljenje 2 sata. Mislim da je ovo najgora predstava koju sam gledao u poslednjih 10 god (a odgledao sam ih poprilično), ocena 3/10, ne preporučujem je nikome!

  2. Predstava je izuzetna i definitivno nije za svakoga i sve generacije. Ne može se u celosti shvatiti i ispratiti ukoliko gledalac nema iskustvo ili bar pojam o društvenim dešavanjima od 70-tih pa sve do današnjih dana. U dva sata jasno objašnjeno zašto i kako smo postali nemoćni za…. sve. Glumačka postava izuzetna. Gluma izvanredna. Nije slučajno svako igranje rasprodato do poslednjeg mesta i što se do karata teško dolazi.

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap