Predstava: Voz | Zvezdara Teatar | Repertoar.rs
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Kormak Makarti

Voz

Režija: Voja Brajović


Koliko su kultura i umetnost na ceni, možete saznati gledajući ovu predstavu.


Pod krilaticom „Galaksija legendarnih trenutaka“ Zvezdara teatar najavljuje sjajan repertoar. Uključujući nove predstave, kao i ponovno izvođenje starih klasika. Jedna od najtraženijih i najgledanijih predstava jeste komad Voz koja je 4. aprila 2019. godine imala svoje 150. izvođenje. Nastala je po tekstu Kormaka Makartija, a u režiji i adaptaciji Voje Brajovića. Premijerno je bila izvedena 2015. godine, a od tada niže velike i značajne uspehe.

Predstavu ‘Voz’ je za prve četiri godine izvođenja pogledalo preko 50.000 gledalaca. U glavnoj ulozi pored nenadmašivog Voje Brajovića, našao se i talentovani Sergej Trifunović. Sudeći po komentarima gledalaca, ozbiljna tema je prikazana na originalan i inteligentan način sa probranim umetnicima i posebnim pristupom. Performans koji je na kraju uvek propraćen glasnim ovacijama i dugim aplauzom.

Svako u sebi čuva malo crne i malo bele nijanse. Pa tako se i u predstavi Beli i Crni slučajno sastaju na železničkoj stanici, profesor i bivši zatvorenik, svaki sa svojim verovanjima i skrivenim nadama. Njihovi dijalozi povlače mnoga pitanja i još kompleksnije odgovore, a publika je ta koja donosi konačan sud o kvalitetu ovakvog jednog komada.

„Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč.“ – Voja Brajović

Cene ulaznica iznose 1500 i 1800 dinara, a možete ih nabaviti direktno na blagajni Zvezdara teatra radnim danima od 9 do 20 časova i dva sata pre početka predstave, a vikendom skraćeno od 11 do 15 časova. Pored ovih poznatih izvora, na raspolaganju vam je i Klub ljubitelja pozorišta u Dečanskoj 5, kao i servis Tickets.rs.

Da li je predstava ‘Voz’ opravdala vaša očekivanja? Javite nam utiske!

 
Voz (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Voz (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Voz (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Voz (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Voz (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić
Voz (zvezdarateatar.rs) | Foto: Nikola Vukelić

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    2 komentara o “Voz

    1. Da li će „Voz“ ponovo biti izvođena u Novom Sadu i da li postoje termini narednih meseci kod vas u pozorištu?

      1. Trenutno ne postoje najave o izvođenju predstave u Novom Sadu. Sledeći termin u Zvezdara teatru je rasprodat, a repertoar za mart će uskoro izaći.

        Pozdrav

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap