Film: Vonka | Wonka (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Wonka

Vonka

Režija: Pol King


Povratak omiljenog ljubitelja čokolade uskoro u bioskopima.


Iako je zvanično kalendarski počela jesen, to automatski označava i startovanje godišnjeg doba rezervisano za ušuškavanje ispred bioskopskog platna i uživanje u najavljivanim blokbasterima. To pogotovo važi za sam kraj godine kada najveće produkcijske kuće čuvaju filmske poslastice prilagođene svakoj generaciji. I upravo, gotovo 19 godina nakon sjajnog ostvarenja Tima Bartona Čarli i fabrika čokolade u bioskope nam stiže priča o mladom izumitelju čokolade – Viliju Vonki pod istoimenim nazivom Vonka (Wonka).

Dečji romani su uvek poseban doživljaj koji tek na filmskom platnu dobijaju svoj zasluženi epitet. Kada se pod režiserskom palicom Tima Bartona našao ni manje ni više nego ekscentrični Džoni Dep, upoznali smo se sa neverovatnom pričom o čoveku koji je znao da će čokolada ulepšati svet. Ili makar zasladiti jedan deo dana. Sada, talentovani Timoti Šalame ima zadatak da opravda očekivanja koja smo dugo gradili o čarobnjaku koji je uspeo da nam na trenutak dočara lepotu stvaranja najomiljenijeg slatkiša ikada.

Reditelj Pol King, imao je težak zadatak da u fokus stavi ličnost mladog Vilija Vonke i njegove izazove kako bi otvorio najpoznatiju fabriku čokolade. Svemu tome su prethodila njegova odustajanja, bodrenja, nade i prave akcije uz podršku malih pomoćnika. Usput, sreće i svoje najbolje prijatelje, svima nama poznate Umpa Lumpe, neobične patuljke koji će kasnije postati njegovi najiskusniji saradnici.

Zamišljen u formi vrcavog mjuzikla, priča nam sve vreme drži pažnju čime se još jednom opravdava maestralnost ovakvih komada, i naravno – aktera koji su sav svoj talenat uložili u ovaj projekata. Pored Timotija, ispred kamera će se naći i Olivija Kolman, Rouan Atkinson i Hju Grant.

‘Vonka’ je jedna ukusna avantura koja će vas motivisati da i svoje snove koje ste nekada ostavili po strani, sada ipak ostvarite. Svetska, a i domaća premijera su zakazane za 15. decembar, u jeku najušuškanijih praznika i pratećih snežnih momenata. Interesovanje je veliko, a film je definitivno prilagođen svim generacijama. 

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap