Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Nenad Novak Stefanović

Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda


Nenadmašivo štivo za sve istinske ljubitelje Beograda.


Bez nekih knjiga, svakodnevica ume da bude često teška i nesavladiva. Ali, sa nekim knjigama, lakše se pregura dan, a osećaj unutrašnjeg zadovoljstva nakon pročitanih stranica je neopisivo lep. Tako je i slučaju ovog jedinstvenog priručnika za jednu ludu i neobičnu avanturu. U pitanju je Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda od Nenada Novaka Stefanovića.

Ne, ovo nije tipičan roman koji ćete iz osećaja dužnosti ili moranja pročitati i preći na sledeću knjigu. Ovo je ono štivo koje će neprekidno biti u vašoj torbi kad god vam zatreba dašak inspiracije ili motivacije. Da li ste znali da je čuvena izreka “reci dragička“ nastala zahvaljujući jednoj divnoj Beograđanki, gospođi Dragić? Koliko ste puta prošli pored neke predratne zgrade u samom centru grada, a da niste ništa saznali o njenoj burnoj istoriji? Svaka priča koju Stefanović prenosi čitaocima hrani dušu zanimljivim informacijama i emocijama svojstvene stanovnicima naše prestonice, a i onima koji se tako osećaju.

Kroz 400 strana knjige ‘Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda‘, polako ćete biti uvučeni u neobične sage poznatih i manje poznatih starosedelaca. Štaviše, mislite da je njihova uzdržanost i galantnost identična unutra, kao i spolja, pred javnošću? Naime, iza zatvorenih vrata se dešavaju suprotnosti, pune strasti, oprečnih mišljenja, bola i patnje. Svaki ljubavni par nosi svoj krst, pogođen ratnim vremenima, nemaštinom, pa čak i monotonijom. Međutim, za svaku priču je karaktertistično to što će se svaki čitalac barem sa jednom romansom poistovetiti. Na ovaj ili onaj način.

Da li ste znali da se iza pseudonima Ita Rina krije ime jedne od najvećih balkanskih umetnica Tamare Đorđević? Koliko ste upućeni u nesebičnu i do krvi zakletu ljubav Ive Andrića prema Milici Babić? Njihova ljubavna priča iz Prizrenske ulice je bila prepoznatljiva svima, ali opet, iza kulisa se kriju neobični detalji. Upoznaćete se i sa autentičnim pojedinostima iz života Ilije Kolarca i dinastija Obrenović i Karađorđević. Poseban osvrt je dat na tužnu priču Laze Lazarevića i njegovog doma u Hilandarskoj ulici pored kojeg često prolazimo.

‘Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda’ je knjiga koja će vas definitvno katapultirati u neka lepa, manje lepa, ali definitivno upečatljiva vremena. Sam autor je naglasio da bi ovakvo štivo trebalo najviše prepešačiti. Možete je nabaviti u svim knjižarama izdavačke kuće Laguna po ceni od 999 dinara.

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap