Vlatko Stefanovski | Koncert | Sava centar 2024
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
50 godina karijere

Vlatko Stefanovski


Jedan od najboljih, a po mnogima i najbolji, gitarista ovih prostora proslavlja veliki jubilej.


Izuzetno se radujemo predstojećim jesenjoj sezoni koncerata. Posle par godina pauze, dvorana Sava centra će nas počastiti velikim imenima naše muzičke scene. Jedno od njih je Vlatko Stefanovski koji će 16. decembra proslaviti 50 godina karije u čuvenom, sada obnovljenom, koncertnom prostoru.

Vlatko Stefanovski je makedonski gitarista i jedan od najznačajnijih muzičkih virtuoza na našim prostorima. Svoju karijeru je započeo osnovavši grupu ‘Leb i Sol’ sa kojom je snimio 13 albuma. Prepoznatljiv je po svom neobičnom muzičkom stilu kombinujući rok i tradicionalne makedonske zvuke. Da li se sećate već sada antologijskog filma Ljubiše Samardžića Nebeska udica? Celo ostvarenje osim priče i fantastične glume je obojen još boljom muzikom, to jest zvucima gitare koje je nemoguće zaboraviti. 

Upravo je Vlatko Stefanovski odgovoran za njihovo nastajanje. I za još mnoga muzička remek-dela. Ukoliko ste gledali filmove ‘Klopka’, ‘Za sreću je potrebno troje’, ‘Zaboravljeni’ ili baletske komade poput ‘Vakuum’, ‘Zodijak’, sigurno ste upoznati sa Vlatkovim neosporivim talentom. Nakon poslednje objavljenog i ujedno aktuelnog akustičnog albuma ‘Taftalidze Shuffle’ koji je posvetio rodnom Skopju, Stefanovski se vratio melanholičnoj atmosferi sedamdesetih godina prošlog veka.

Pored njega, na sceni Sava centra će mu se pridružiti i Gibonni, Miroslav Tadić, Damir Imeri kao i V3 Trio, mlada ritam sekcija koju čine Ivan Kukić na bas gitari i Vlatkov sin Jan na bubnjevima. Te večeri uživećete u kombinaciji etno džeza, instrumentalni roka, džez fuzija i intrumentalni roka.

Cena ulaznica iznosi 2500, 3200, 3800, 4500 i 5000 dinara i već sada je možete nabaviti na svim prodajnim mestima Tickets servisa širom Srbije ili onlajn (baner ispod teksta).

Naša topla preporuka je ta da nikako ne smete propustiti ovu muzičku noć i obeležavanje neverovatnog jubileja. Pogotovo ako će za takav spektakl biti zadužen vanserijski umetnik.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap