Virtuelni muzeji iz celog sveta | Izložbe | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
#ostanikodkuće

Virtuelni muzeji iz celog sveta


Virtuelni muzeji širom sveta su samo jedan klik daleko.


Usled vanrednog stanja proglašenog zbog pandemije koronavirusa, sve kulturne instutucije su morale da zatvore vrata posetiocima. Ipak, postoje i drugi načini da sebi priuštite željenu dozu kulture. Brojni svetski muzeji vam pružaju mogućnost da upoznate njihove izložbe iz topline vašeg doma.

Pomoći ćemo vam u pridržavanju saveta i apela da u ovom periodu ne napuštate domove, pred vama su odabrani virtuelni muzeji.

 

Luvr (Pariz) – Musée du Louvre

Luvr je verovatno najpoznatiji muzej na svetu, a najveći muzej umetnosti na svetu. Njegova jedinstvena spoljašnost jedan je od simbola Pariza. Kolekcija sadrži oko 38 hiljada predmeta koje datiraju od praistorije pa sve do XXI veka.

Ermitaž (Sankt Peterburg) – Эрмитаж

Muzej Ermitaž je najveći muzej u Rusiji i nalazi se u prelepom Sankt Peterburgu. Pored zadivljijuće zbirke eksponata, ovaj muzej izdvaja neverovatni kompleks od 6 zgrada među kojim je i Zimski dvorac, nekadašnja rezidencija ruskih careva.

Muzej Gugenhajm (Njujork) – Guggenheim Museum

Poznati muzej smešten na Petoj aveniji dozvolio je uvid u svoj izložbeni prostor znatiželjnim posetiocima iz celog sveta. Link se nalazi u nazivu muzeja, a prepoznatljivim „Gugl“ šetanjem možete videti deo njihove zbirke umetničkih dela.

Muzej Orse (Pariz) – Musée d’Orsay

Jedan od umetničkih bisera Grada svetlosti, čuva kolekciju slika i skulptura iz perioda od 1848. do 1914. godine. Zgrada muzeja je na obali Sene i specifična je po tome što je ranije bila železnička stanica, što se jasno vidi po njenoj arhitekturi.

Muzej Van Goga (Amsterdam) – Van Gogh Museum

Vinsent Van Gog je jedan od najpriznatijih slikara u svetskoj istoriji. Muzej sa najviše njegovih dela nalazi se u Amsterdamu i godišnja poseta se broji u milionima.

MMCA (Južna Koreja) – The National Museum of Modern and Contemporary Art

Nacionalni muzej savremene umetnosti Južne Koreje se nalazi na četiri različite lokacije. Sadrži najznačajnija dela korejske umetnosti, godišnje ih poseti više od milion ljudi. Možete povećati taj broj virtuelnim obilaskom.

 

Nadamo se da će ovi virtuelni muzeji uspeti da zamene prave obilaske do trenutka kada naši muzeji ponovo otvore svoja vrata.

#ostanikodkuće

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap