Virtuelne ture | Tvrđave u Srbiji | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
kompaskazesrbija.rs

Virtuelne ture | Tvrđave u Srbiji


Neobična istorija koju možete upoznati iz svojih fotelja!


Kultura će uvek živeti, u različitim oblicima i kroz različite, kreativne i moderne načine. Ukoliko cenite vreme koje posvećujete barem jednom segmentu kulture, onda će vas obradovati vest da će vaš period izolacije zbog novonastale situacije biti dodatno obogaćen umetničkim sadržajima. I to samo na nekoliko klikova iz udobnosti vašeg doma.

Ovog puta, uz sve prateće sadržaje koji se pojavljuju na internetu, a koji su usmereni na zabavu, edukaciju i stručno usavršavanje, brojni kulturno-umetnički entiteti su se potrudili da daju svoj doprinos srpskoj zajednici. Turizam u našoj zemlji je poslednjih nekoliko godina zabeležio veliki rast s obzirom na to koliko bogatu i raznovrsnu istoriju imamo. Stoga, kreirane su posebne 3D virtuelne ture srpskih srednjovekovnih tvrđava.

Zašto tvrđave? One su svedoci nekih daljih, uzburkanih vremena, autentična zdanja koja kriju lepe, manje lepe i značajne priče. One, između ostalog, predstavljaju veliki turistički potencijal, a veliki broj njih je sačuvano od zaborava, pogotovo nakon dugovekovne turske opsade. Kako bi ugođaj bio potpuniji, a posebno za one koji nisu u prilici da često putuju, ovakve edukativne ture su idealne za vas.

Golubačka tvrđava, predstavlja jednu od najvećih turističkih atrakcija u Srbiji. Pogotovo zbog činjenice da je rekonstruisana i lokacijski smeštena na jednom od najlepših vidikovaca na Dunavu, odnosno na samom ulazu u Đerdapsku klisuru. Utvrđenje iz 14. veka vam je sada dostupno i preko 3D tehnologije.

Takođe, lepo iskustvo predstavlja i Bačka tvrđava, kao naočuvanije srednjovekovno zdanje u Vojvodini. Neobično projektovana, u tadašnje vreme je služila za odbranu od turskih napadača, a dograđivana je narednih 200 godina. Danas važi za jednu od omiljenih atrakcija, a uveliko vam je tura kroz njene hodnike dostupna i u online verziji.

Za veliki broj turističkih znalaca, Viminacium je spremio interaktivnu turu u sklopu koje možete saznati burnu istoriju nekadašnjeg rimskog grada i logor-prestonice provincije Gornje Mezije.  

Digitalizacijom nacionalne kulture srpska tradicija se čuva od zaborava. Pored gorenavedenih lokaliteta, virtuelnim turama su obuhvaćene Pirotska tvrđva, Subotička sinagoga, Franjevački samostan u Baču, kao i crkveni kompleks Jablanica. Uživajte u ovim online izletima!

 

#ostanikodkuće

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap