Vikend sa ćaletom - domaći film | Repertoar bioskopa
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Domaći film

Vikend sa ćaletom

Režija i scenario: Miroslav Momčilović


Film vredan vaše pažnje i vremena.


Koliko god se oduševljavali holivudskom produkcijom i svetskim glumačkim zvezdama, domaći filmovi nas privlače na poseban način. Priča vezana za naše podneblje i život u njemu uglavnom izazove velike simpatije publike, iako u tom ostvarenju nema činioca iz prethodne rečenice. U specifičnim okolnostima koje su nas zadesile, bioskopske sale u našoj zemlji puniće film Vikend sa ćaletom.

Scenarista i reditelj Miroslav Momčilović opisuje svoje delo kao tužnu komediju. Netipičan opis, za jednako neobičnu temu filma koji za nepuna dva sata može da izazove potpuno suprotne emocije. Centralna figura priče je Kašika, sredovečni kriminalac koji saznaje da boluje od raka pluća. To saznanje dovodi ga do želje da provede vreme sa sinom kojeg godinama nije viđao. Sudar dve generacije i dva različita sveta promeniće ih za samo jedan vikend.

Tokom dvodnevnog „zanimljivog programa“, Kašika će želeti da nauči malog Ognjena sve ono što je propustio prethodnih godina. Za njegove standarde, previše mekani Ogi treba da očvrsne i nauči da bude pravi šmeker. U tom procesu će se suočiti i sa svojim ocem sa kojim nije u dobrim odnosima. Na taj način zaokružiće se priča, o uvek aktuelnom i problematičnom, odnosu otac-sin.

Flimu ‘Vikend sa ćaletom’ poseban kvalitet donosi glumačka postava. U glavnoj ulozi briljira Nenad Jezdić, koji nas je već navikao na maestralnu glumu. Jedanko dobro ga prate Branko Vidaković, Miodrag Miki Krstović i „mali“ Vasa Vraneš. Pored njih, između ostalih igraju i Jelena Đukić, Katarina Radivojević, Marko Gvero, Svetlana Bojković, a kao specijalni gost pojavljuje se Džej Ramadanovski.

Naša topla preporuka je da odvojite vreme za ovo ostvarenje, ova životna priča to zaslužuje. Na repertoaru domaćih bioskopa film ‘Vikend sa ćaletom’ biće od 29. oktobra.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap