Predstava: Večera budala | Zvezdara teatar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Fransis Veber

Večera budala

Režija: Božidar Đurović


Ako volite proverene, komične komade, ova predstava je pravi izbor.


Zvezdara teatar na repertoaru uvek ima nekoliko odličnih komedija. Predstava Večera budala definitivno spada u tu grupu. Autor ovog dela je poznati francuski autor, Fransis Veber. On iza sebe ima veliki broj dramskih tesktova i filmskih scenarija, a neke od njih je sam režirao. Verujemo da ste odgledali bar jedan film iz njegovog opusa, a da to ne znate.

Među brojnim filmovima koje je režirao je ‘Večera budala’ iz 1998. godine, koji je kasnije dobio svoju verziju i u Holivudu, gde je Fransis Veber takođe ostavio trag. Ova komedija je širom sveta dobila još nekoliko filmskih verzija i naravno pozorišnih adaptacija. Od juna 2008. godine izvodi se i na sceni Zvezdara Teatra, u režiji Božidara Đurovića.

Opisana je kao komedija zabune u kojoj glumci i njihovo umeće u takvim, beskrajnim situacijama dolaze do izražaja. Radnja predstave se odvija oko bogatog Pjera i njegove “budale“ sa imenom Pinjon Fransoa. Naime, Pjer se sa svojim odabranim društvom nadmeće u pronalasku najveće budale, dovodeći ih na večere kako bi se njihovi primeri u tome takmičili.

Ipak, sticajem, po njega, nesrećnih okolnosti Pjer jedne večeri biva ostavljen i prepušten svojoj budali. Trudeći se da mu pomogne, Pinjon Fransoa obavlja urnebesne telefonske razgovore i pokreće niz jednako komičnih događaja. Oni, između ostalih, uključuju i Pjerovu poludelu švalerku, bivšeg prijatelja i suprugu koju je od njega ranije oteo, a koja sada napušta i njega samog.

Navedene i druge zanimljive likove tumače sjajni Milan Lane Gutović, Branislav Zeremski, Milan Tomić, Zoran Ćosić, Biljana Đurović, Bojan Žirović i Nada Macanković. Godinama unazad oni oduševljavaju posetioce Zvezdara teatra i dobra su preporuka da se odlučite za predstavu ‘Večera budala’ i skoro sat i po dobre zabave u kojoj će se postaviti pitanje koje prava “budala“.

Predstava ‘Večera budala’ obećava 75 minuta zabave. Ulaznice možete nabaviti na blagajni pozorišta ili putem zvanične stranice pozorišta po ceni od 800, 1000 i 1200 dinara.

 
Večera budala (zvezdarateatar.rs) | Foto: Sonja Žugić
Večera budala (zvezdarateatar.rs) | Foto: Sonja Žugić
Večera budala (zvezdarateatar.rs) | Foto: Sonja Žugić

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap