Važno je zvati se Ernest | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Oskar Vajld

Važno je zvati se Ernest

Režija: Nikola Zavišić | Dramaturg: Molina Udovički Fotez


“Žao mi je što moram da kažem da živimo u jednom površnom vremenu. Istina je retko čista, a jednostavna nikada.“


Postoji mali broj ljubitelja pozorišta koji nije pogledao ovo maestralno delo. Vrhunska komedija, sa isto takvim akterima. Izbor glumaca, beskrajno smešni dijalozi i situacije, kao i tematika su razlozi zašto publika više puta posećuje Narodno pozorište i scenu ‘Raša Plaović’. Svakako, bilo koje delo koje se režira na osnovu knjiga autentičnog Oskara Vajlda je osuđeno na uspeh. Nakon poslednjeg aplauza, najčešći komentari su: moderno, neobično, ekscentrično, zabavno.

Živopisnu komediju Važno je zvati se Ernest režirao je Nikola Zavišić, prepoznatljiv po realizaciji svetski omiljenih klasika. Celokupan momenat uključujući glumu, muziku, kostime smišljen je do detalja, tako da se pozorišni sladokusci ovoj predstavi vraćaju nanovo. Iako se radnja dešava u predratnom Londonu, obavijenom klasikom i socijalnom krutošću, u predstavu su ubačeni moderni elementi koje karakteriše nešto drugačija sloboda ponašanja, neobični dijalozi i neprestano podsmevanje.

Na prvi pogled, tema predstave ‘Važno je zvati se Ernest’ se vrti oko idealizovanja ljubavi i romantike, međutim, u fokusu je zapravo sarkastičan pogled na visoku klasu britanskog društva, a takve dosadne konvencije i pravila ponašanja “ruše“ zabavni pojedinci. Scene na koje ste možda navikli da budu monotone su zapravo “razbijene“ veselom disko muzikom i krajnje smešnim plesom svih aktera. Protagonisti ove komedije su Džek i Aldžernon, Nenad Stojmenović i Miloš Đorđević, a pored njih igraju i Anastasia Mandić (u ulozi Gvendolin Ferfaks), Sena Đorović, Dušanka Stojanović Glid, Sonja Knežević, Zoran Ćosić i Nemanja Konstantinović.

Ukoliko volite Vajlda, specifičan engleski humor, kao i moderno poimanje aktuelnih tema u svetu, onda je predstava ‘Važno je zvati se Ernest’ pravi izbor za vas. Od ideje do kompletne realizacije – celokupan komad se nalazi na lestvici visoko ocenjenih i verujemo da će vam se svideti. Baš zbog toga što je smišljena na nekonvencionalan način – izdvaja se u moru istih.

Vrcave komedije su ono što publika pamti. Takav je slučaj i sa ovim komadom Narodnog pozorišta.

 
Važno je zvati se Ernest (narodnopozoriste.rs)
Važno je zvati se Ernest (narodnopozoriste.rs)
Važno je zvati se Ernest (narodnopozoriste.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

17

maj

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap