Uteja - 22 jul | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Utoya: 22. juli

Uteja – 22 jul

Režija: Erik Pop


„Dan koji nas je zauvek promenio“ – podnaslov koji je na najbolji način opisao 22. jul 2011. godine.


Film Uteja – 22 jul je norveška drama koja prati dešavanja vezana za jedan od najpotresnijih dana koji su zadesili Evropu u 21. veku. Tog kobnog julskog dana, Norvešku su zadesila dva odvojena terorsitička napada. Radnja filma je smeštena na ostrvo Uteja, gde se desio drugi, smrtonosniji napad i iz trećeg lica prati priču devojke koja se u tom trenutku našla na ostrvu. Film je snimljen iz jednog kadra i odvija se u realnom vremenu.

Ovo ostvarenje je zasnovano na razgovorima sa preko 40 preživelih, iako su likovi fiktivni na najbolji način je približeno potresno iskustvo nesrećnih mladih aktivista koji su prisustvovali letnjem kampu na kobnom ostrvu. Početak filma prikazuje trenutke pred početak masakra i razgovor glavnog lika sa majkom koju ubeđuje da je dovoljno daleko od Oslo u kojem je eksplodiralo nekoliko podmetnuh bombi, ali ubrzo zatim krenuće u borbu za spasavanje njenog i života njene mlađe sestre.

Film Uteja – 22 jul je snimljen sa ciljem razumevanja osoba koje su bile žrtve ovog i sličnih tragedija, dok je uloga i slika počinioca stavljena u drugi plan. Ova potresna priča koja će nas mnogo naučiti o ljudskoj prirodi će se naći u domaćim bioskopima od 9. maja.

 

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap