Balet: Uspavana lepotica | Narodno pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Petar Iljič Čajkovski

Uspavana lepotica

Koerografija: Vladimir Logunov


Umetnički spektakl koji se ne propušta!


Ako biste ovog trenutka bili upitani o tome šta ovaj život čini lepšim (ili u neku ruku podnošljivijim) vrlo verovatno biste rekli da je to određen segment umetnosti, zar ne? U većini slučajeva, balet kao muzičko-scenska delo u kojem se dramska radnja izvodi elegantnom igrom je jedna od omiljenih formi svih generacija.

Ostvarenje Petra Iljiča Čajkovskog pod nazivom Uspavana lepotica zajedno uz komad Labudovo jezero se smatraju jednim od najviše izvođenim baletima na svetskim repertoarima. Beogradsko Narodno pozorište ima tu čast da na Velikoj sceni ugosti neke od najvećih zvezda i tako prenese magiju ovog remek-dela na gledaoce.

‘Uspavana lepotica’ je prvi put izvedena u Petrogradu davne 1890. godine, dok se pod naslovom ‘Očarana lepotica’ prvi put izvela na srpskoj sceni davne 1927. godine u režiji i koreografiji Feodora Vasiljeva. Period između je obeležen velikim priznanjem i uspesima ovog komada. Naime, koreograf Marius Petipa je idejni tvorac ove vanvremenskog scenarija koji je ujedno napisao libreto na osnovu bajke francuskog pesnika Šarla Peroa.

Preko Milana, Zapadne Evrope, Londona, pa i do same Amerike, komad poput ovog se danas održava na svim scenama sveta, uz nekoliko odstupanja od originalne verzije. Priča o usnuloj princezi koju nakon 100 godina dubokog sna budi šarmantni princ je dobro poznata uvertira za sve fantastične momente koje možete pogledati u ovom baletu. Uzimajući u obzir neprikosnoveni talenat Čajkovskog, jasno je da će njegovo stvaralaštvo zauvek živeti. 

Cene karata za uživanje u ovom delu se kreću u nekoliko kategorija i iznose 200, 400, 500, 700, 1000 i 1200 dinara. Ukoliko želite da izaberete mesta za gledanje, to uvek možete učiniti preko zvaničnog sajta Narodnog pozorišta, a istovremeno vam je dostupna i blagajna koja radi svakodnevno radnim danima i subotom od 11 do 15 časova i od 17 časova pa sve do početka predstave, kao i nedeljom od 17 časova pa sve do početka komada.

Da li ste već kupili karte za balet ‘Uspavana lepotica’?

 
Uspavana lepotica (narodnopozoriste.rs)
Uspavana lepotica (narodnopozoriste.rs)
Uspavana lepotica (narodnopozoriste.rs)
Uspavana lepotica (narodnopozoriste.rs)
Uspavana lepotica (narodnopozoriste.rs)
Uspavana lepotica (narodnopozoriste.rs)
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap