Uriah Heep | Kombank Dvorana | Koncert 26.10.2022
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Celebrating 50 years of Uriah Heep

Uriah Heep


Legendarni engleski sastav slavi 50 godina rada u Beogradu.


Jedna od najdugovečnijih hard-rok grupa svih vremena Uriah Heep, održaće koncert u Kombank dvorani, 26. oktobra sa početkom od 20 časova. Verni ljubitelji svih generacija moći će da uživaju u nezaboravnim pesmama koje decenijama spadaju u rokenrol klasike – ‘Lady in Black’, ‘July Morning’, ‘Easy Livin’, ‘Sunrise’.

Domaćoj publici je i dalje u svežem sećanju spektakl koji je Uriah Heep priredio u februaru 2019. u Sava centru, a pre toga su imali zapažene nastupe na zaječarskoj ‘Gitarijadi’. Najstariji pratioci pamte njihov prvi beogradski koncert u hali Pionir, davne 1977. godine, na vrhuncu slave ovog benda.

 

„Na kraju, u sećanju ti ostane samo ono što je pozitivno, zabavno. Ostale stvari bivaju zakopane, inače biste samo trošili energiju razmišljajući o njima. Mnogo puta smo zajedno prošli svet, i možete da zamislite kakve smo nestašluke pravili“, opisuje gitarista Mik Boks (Mick Box).

 

Osnovana krajem 1969. godine u Londonu, grupa Uriah Heep je naredne godine postavila jedan od temelja hard-roka sa debi albumom “…Very ‘eavy… Very ‘umble”. Uz Led Zeppelin, Black Sabbath i Deep Purple, doprineli su kasnijem uspostavljanju jedinstvenog britanskog oblika hevi-metala. U prvoj fazi rada, koju su pored Boksa obeležili i harizmatični pevač David Bajron i gitarista, klavijaturista i autor Ken Hensli, sastav je postao značajan deo tadašnje rok scene.

Hensli je, između ostalog, napisao i otpevao njihovu najslušaniju pesmu Lady in Black. Posle brojnih promena članova, u grupu od polovine osamdesetih dolaze klavijaturista Fil Lanzon i pevač Berni Šo, uz koje Uriah Heep postaje rok mašina koja neprekidno krstari svetom, svirajući i do 125 nastupa godišnje, pred oko 500.000 posetilaca.

Ulaznice za oktobarski koncert koštaju 2500, 2900 i 3500 dinara, a mogu se nabaviti posredstvom Tickets servisa, i na blagajni u Dečanskoj 14. Budite i vi deo proslave pola veka postajanja ovog, za istoriju rokenrola, značajnog sastava.

Prepoučujemo

14

jun

Prepoučujemo

15

oktobar

Prepoučujemo

20

oktobar

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap