Uriah Heep | Kombank Dvorana | Koncert 26.10.2022
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.
Celebrating 50 years of Uriah Heep

Uriah Heep

OTKAZANO


Legendarni engleski sastav slavi 50 godina rada u Beogradu.


Jedna od najdugovečnijih hard-rok grupa svih vremena Uriah Heep, održaće koncert u Kombank dvorani, 26. oktobra sa početkom od 20 časova. Verni ljubitelji svih generacija moći će da uživaju u nezaboravnim pesmama koje decenijama spadaju u rokenrol klasike – ‘Lady in Black’, ‘July Morning’, ‘Easy Livin’, ‘Sunrise’.

Domaćoj publici je i dalje u svežem sećanju spektakl koji je Uriah Heep priredio u februaru 2019. u Sava centru, a pre toga su imali zapažene nastupe na zaječarskoj ‘Gitarijadi’. Najstariji pratioci pamte njihov prvi beogradski koncert u hali Pionir, davne 1977. godine, na vrhuncu slave ovog benda.

 

„Na kraju, u sećanju ti ostane samo ono što je pozitivno, zabavno. Ostale stvari bivaju zakopane, inače biste samo trošili energiju razmišljajući o njima. Mnogo puta smo zajedno prošli svet, i možete da zamislite kakve smo nestašluke pravili“, opisuje gitarista Mik Boks (Mick Box).

 

Osnovana krajem 1969. godine u Londonu, grupa Uriah Heep je naredne godine postavila jedan od temelja hard-roka sa debi albumom “…Very ‘eavy… Very ‘umble”. Uz Led Zeppelin, Black Sabbath i Deep Purple, doprineli su kasnijem uspostavljanju jedinstvenog britanskog oblika hevi-metala. U prvoj fazi rada, koju su pored Boksa obeležili i harizmatični pevač David Bajron i gitarista, klavijaturista i autor Ken Hensli, sastav je postao značajan deo tadašnje rok scene.

Hensli je, između ostalog, napisao i otpevao njihovu najslušaniju pesmu Lady in Black. Posle brojnih promena članova, u grupu od polovine osamdesetih dolaze klavijaturista Fil Lanzon i pevač Berni Šo, uz koje Uriah Heep postaje rok mašina koja neprekidno krstari svetom, svirajući i do 125 nastupa godišnje, pred oko 500.000 posetilaca.

Ulaznice za oktobarski koncert koštaju 2500, 2900 i 3500 dinara, a mogu se nabaviti posredstvom Tickets servisa, i na blagajni u Dečanskoj 14. Budite i vi deo proslave pola veka postajanja ovog, za istoriju rokenrola, značajnog sastava.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

  Prijavi se na newsletter

  1 Komentar o “Uriah Heep

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap