Uobraženi bolesnik - Predstava | JDP | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Žan-Batist Poklen Molijer

Uobraženi bolesnik

Režija: Jagoš Marković


Možda smo svi mi pomalo poput Argana, protagoniste ove već uveliko popularne predstave.


Jugoslovensko dramsko pozorište je prepoznatljivo po izuzetno kvalitetnim predstavama koje iziskuju trud, talenat i snagu. Ne samo protagonista na sceni, već i same publike koja takve komade ceni. Uobraženi bolesnik je komad koji je nakon prvog izvođenja pokupio samo najbolje kritike. Do dana današnjeg, preko 60 puta su glumci izlazili na scenu Ljuba Tadić sa namerom da Molijerovo fantastično ostvarenje prikažu na najbolji mogući način. U režiji Jagoša Markovića, klasično delo ovog francuskog pisca je prikazano u modernom svetlu.

‘Uobraženi bolesnik’ je zapravo jedna od najpoznatijih komedija svetske književnosti, jer Molijer kroz duševna stanja protagonista opisuje bitne moralne teme. Koliko zazirete od hipohondara? Šta za vas oni predstavljaju? U predstavi epicentar dešavanja je na Arganu, hipohondru, odnosno čoveku koji konstantno umišlja da je bolestan. On zapravo misli da mu svi žele zlo, zbog čega se stalno nalazi na ivici nervnog rastrojstva, rastrgnut između onoga šta misli i onoga šta mu drugi žele. A iskreno žele da on konačno ozdravi.

Za ulogu Argana, Dragan Mićanović je dobio Godišnju nagradu Jugoslovenskog dramskog pozorišta 2016. godine, a do sada je ova predstava imala brojna gostovanja uključujući i ona u Pekingu i Šangaju. Pored Dragana, na sceni briljiraju i Seka Sablić, Radovan Vujović, Vlasta Velisavljević, Bojan Dimitrijević, Goran Šušljik, Marta Bjelica, Slobodan Tešić, Nebojša Milovanović, Mladen Sovilj i Miloš Jevtović. U 80 minuta bićete svedok mnogih nerazjašnjenih dilema, osuda, tumačenja društvenih normi, kao i briga koje nemaju svoje pokriće u realnom životu. U nekim trenucima ćete se saosećati sa glavnim likom, a u drugim ćete preispitivati njegove stavove.

Cene karata za predstavu ‘Uobraženi bolesnik’ iznose 500 i 1200 dinara. Možete ih rezervisati na sajtu pozorišta, a kupovinom na sam dan predstave možete ostvariti i do 50% pojedinačnog popusta. Kliknite na baner ispod teksta za dodatne informacije.

Da li je komad ispunio vaša očekivanja? Javite nam utiske!

 
Uobraženi bolesnik (jdp.rs)
Uobraženi bolesnik (jdp.rs)
Uobraženi bolesnik (jdp.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap