Film: Ukratko (Long Story Short) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Long Story Short

Ukratko

Režija: Džoš Loson


Kratka ljubavna priča. Ili nije?


Da li ste razmišljali o tome šta biste uradili sa životom kada biste dobili mogućnost da putujete kroz vreme? I da li bi vam takvo putovanje zaista pružilo određenu dozu satisfakcije? O tome se kroz čitavih 90 minuta filma preispituje i Tedi, jedan od glavnih protagonista romantične komedije pod nazivom Ukratko (Long Story Short).

„Koliko sekundi, ovog ludog, kratkog života si spreman da protraćiš?“

Kako filmski kritičari najavljuju, ovo nije još jedan ljubavni film. Štaviše, ovo je od onih ostvarenja koje ćete pamiti, ali na jedan prijatan i melanholičan način. Malo romantike, pa malo gorkih začina, šaka humora i prstohvat realnosti sveukupno filmu daju visoku ocenu. Kvalitetan je u dovoljnoj meri da se uz njega opustite nakon napornog dana.

Iako naslov sugeriše na nešto što se neočekivano brzo dešava i prolazi, zapravo je akcenat stavljen na preispitivanje donetih odluka koje su možda u momentu bile brzoplete, ali ipak racionalne. Međutim, kada Tedi shvati da je nešto gadno pogrešio, potrudiće se da ispravi sve što je u njegovoj moći. U jednom momentu upoznaje prelepu ženu, u drugom se ženi njome, u trećem dobijaju dete, a u četvrtom dolazi do zaključka da ništa od toga nije u potpunosti proživeo.

Glavnu ulogu nosi duhoviti Rejf Spol (Rafe Spall), britanski umetnik koji je svima nama najviše poznat po rolama u filmovima Opklada veka, Ritual i Pijev život. Poslednje ostvarenje, snimljeno po istoimenoj knjizi Jana Martela govori o dečaku Patelu, poreklom iz Indije, koji je preživeo brodolom i 227 dana lutao po okeanu na čamcu za spasavanje u društvu bengalskog tigra. Ovde je Spol blistao i dokazao svoje glumačko umeće, koje je neupitno po svim kriterijumima. 

Već sada možete rezervisati karte na blagajnama svog omiljenog bioskopa i ostati oduševljeni pričom koja je na prvi pogled lako razumljiva, ali kompleksna na toliko načina. Film ‘Ukratko’ će na repertoar bioskopa stići 19. avgusta.

Koliko ste spremni da živite u sadašnjem momentu? Javite nam utiske nakon gledanja!

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap