U raljama života - Predstava | BDP | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
po romanu Dubravke Ugrešić

U raljama života

Režija: Andrej Nosov, Dramatizacija: Biljana Srbljanović


Adaptacija koju smo jedva dočekali.


Klasici ostaju klasici, bez obzira u kojoj formi postoje. Ali, da li ste se zapitali, koliki uspeh će doživeti ono umetničko delo za koje postoji adaptacija i u pozorištu, i na bioskopskom platnu? Srpska publika se obradovala vešću da će u Beogradskom dramskom pozorištu konačno svetlost dana ugledati predstava U raljama života, u adaptaciji romana Dubravke Ugrešić, dramatizaciji Biljane Srbljanović i na osnovu čuvenog istoimenog filma Rajka Grlića.

Nakon gotovo 40 godina od filmske premijere, Ralje će oživeti i u teatru. Centralna tema jeste svakako pozicija žene u društvu, ali obrađena na podjednako zanimljiv, komičan i metodičan način. Predstava ‘U raljama života’ se realizuje u saradnji sa Beo art produkcijom iz Beograda, s kojim već imaju veliki hit ‘Crna kutija’.

Na ovaj način, Beogradsko dramsko pozorište nastavlja sa tradicijom oživljavanja kultnih filmova i romana na daskama koje život znače. Ova duhovita priča nam je zapravo uvek potrebna i to u vremenima koja slede. Postavljaju se pitanja: „Šta to znači biti mlada žena na Balkanu?“, „Kako naći svog idealnog tipa i kako funkcionisati sa njim?“ i najzad – „Kako žena danas da bude srećna?“.

Podsećanja radi, lik Trokrilnog je maestralno prikazao veliki Bata Živojinović, a sada će tu ulogu preuzeti Marko Gvero. Takođe, vrcavu Šteficu Cvek, najpoznatiju ulogu Vitomire Lončar odigraće mlada i perspektivna umetnica Iva Ilinčić. Njima će se na sceni pridružiti i Vanja Nenadić, Vesna Čipčić, Milica Zarić, Aleksandar Vučković, Luka Grbić i Miloš Petrović Trojpec.

Cena ulaznice iznosi 1000 dinara i već sada je možete u nekoliko klikova rezervisati i kupiti na zvaničom sajtu pozorišta (baner ispod teksta). Kupovinu ulaznica možete obaviti i na blagajni u Mileševskoj 64a.

Predstavom ‘U raljama života’ Beogradsko dramsko pozorište zapravo doživljava renesansu u svom najlepšem mogućem obliku, a publika je tu da takav način rada uvek podrži.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap