Film: U mojoj glavi 2 | Inside Out 2 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Inside Out 2

U mojoj glavi 2

Režija: Kelsi Man


Najslađi crtani film o ljudskim emocijama ponovo u bioskopima.


Animirani filmovi namenjeni svim generacijama i ukusima su uvek u modi. Skoro 10 godina od objavljivanja prvog dela, na velike ekrane nam stiže dugoočekivani nastavak sjajnih animiranih junaka – U mojoj glavi 2 (Inside Out 2).

Zašto je ovaj Piksarov crtać toliko unikatan? Naime, reditelj prethodnog ostvarenja Pit Dokter je počeo da razvija film pre skoro 15 godina, nakon što je primetio promene ponašanja svoje ćerke tokom tinejdžerskog perioda. Konsultovavši se sa brojnim psiholozima, pogotovo sa Daher Keltner, stručnjaka za bihejvioristiku, došao je do saznanja da ljudske emocije i te kako utiču na okruženje, tačnije na međuljudske odnose i da njima značajno upravljaju. I to je upravo bio ključni pokretač za kreiranje jednog od najlepših scenarija u filmskoj industriji.

U centru zbivanja filma ‘U mojoj glavi 2’ je preslatka Rajli, devojčica u čijoj glavi se nalazi čitav jedan raznobojni univerzum sastavljen od osnovnih emocija poznatih čovečanstvu – Radosti, Tuge, Besa, Straha i Gađenja. Oni u potpunosti poznaju Rajlin mehanizam i znaju u kom trenutku može da aktivira određenu emociju. Međutim, stvari počinju da se menjaju onog trenutka kada im pridružuje nova, nepoznata emocija po imenu Anksioznost. I to sa svojim pridruženim prijateljima – Stidom, Dosadom i Zavišću. Postavlja se pitanje, u kojoj meri će oni ovladati Rajlinim životom i zbog čega je Anksioznost toliko uporna u nameri da istakne sve njene prednosti i potisne ostale emocije, koje su izgubile na važnosti i prefinjenosti.

Glasove su od samog početka pozajmljivali Ejmi Poler, Filis Smit, Ričard Kajnd, Bil Hejder, Luis Blek, Mindi Kejling, Kejtlin Dijas, Dajana Lejn i Kajl Maklohlan. Režiju potpisuje Kelsi Man, a nova avantura je snimljena prema scenariju Meg Lefov i Dejva Holštajna.

Iako se žanrovski klasificira kao porodično-avanturistički film, ostvarenje ‘U mojoj glavi 2’ je namenjeno svim generacijama. Možete ga pogledati u domaćim bioskopima od 13. juna.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap