Tricky - Barutana, 19. maj 2022. | Koncert | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Autumn tour

Tricky

OTKAZANO


Da li ste čuli za trip-hop muzički pravac?


Uželeli smo socijalnih momenata, druženja, zagrljaja i lepih trenutaka. Muzike najviše. Iako nas je tekuća godina trenutno usporila zbog novonastale situacije, to ne znači da je kultura stavljena na pauzu. Štaviše, brojne zvezde sa A-liste uveliko zakazuju nastupe širom svetskih pozornica, kako bi ponovo osetili sjajnu energiju i atmosferu sa svojih koncerata. Za 19. maj u Barutani , svoj više puta odlagani nastup, zakazao je poznati trip-hoper Tricky.

Tricky je muzičar i producent koji je veoma autentičan. Naime, koliko znate o pravcu trip-hop? Preuzeto sa engleskog govornog područja, ovaj pravac koji se još naziva i “Bristos sound“ nastao je upravo u Velikoj Britaniji. Usmeren je ka jednoj specifičnoj vrsti melanholične elektronske muzike koja se razvila iz hip-hop scene.

Tricky će u Barutani biti u prilici da obraduje sve svoje ljubitelje i tako oboji svoju evropsku turneju posetom srpskoj prestonici. Često ga spominju kao precenjenog, ali velikog genija koji je muziku uzdigao na jedan novi nivo. Ovom pravcu pripadaju i sjajni Bonobo koji se proslavio numerom First Fires kao i gupe Hooverphonic i Zero 7.

Kada je daleke 2013. godine lansirao pesmu Aftermath izazvao je lavinu pozitivnih komentara. Njoj su prethodili hitovi “Overcome“, “Black Steel“ kao i “Ponderosa“ koji su se našli na njegovom prvom solo albumu objavljenom 1995. godine. Njegova saradnja sa kultnim bendom Massive Attack je bila samo odskočna daska za talenat prema ovoj vrsti muzike. Aktuelni album “Fall to Pieces“ upotpunjen je glasom Marte Zlakovske koju je upoznao upravo na prethodnoj evropskoj turneji.

Za ovaj muzički spektakl važi jedinstvena cena ulaznice od 1800 dinara. Nju možete nabaviti na svim prodajnim mestima Tickets servisa ili preko putem njihovog zvaničnog sajta.

Koju numeru sa repertoara ovog neobičnog izvođača biste želeli da čujete? Uvereni smo da će Tricky predstavljati pravo osveženje na vašem repertoaru ukoliko se još niste susreli sa ovim muzičkim pravcem.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap