Film: Tri musketara: D'artanjan (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Les trois mousquetaires: D'Artagnan

Tri musketara: D’artanjan

Režija: Martin Borbulon


Najpoznatije delo Aleksandra Dime koje je konačno dobilo svoju filmsku adaptaciju.


U svet filma se uveliko vraćaju ostvarenja snimana na osnovu knjiških klasika, čime se opet budi interesovanje gledalaca za ovakve žanrove. Poseban akcenat se stavlja na evropsku kinematografiju koja je po gotovo svim kriterijumima drugačija od američke, ali isto tako kvalitetna. Činjenica da će ovog aprila svetlost dana ugledati film Tri musketara: D’Artanjan oduševila je čak i one koji nisu posebni ljubitelji bioskopskih dvorana.

Da je ovo najpoznatije delo velikog Aleksandra Dime govori i podatak da se istoimena knjiga nalazi među pet najprodavanijih dela francuske književnosti. Snimane su različite verzije, ali je ova najambicioznija po pitanju broja scena, lokacija, kaskadera, specijalnih efekata i na kraju glumaca koji daju poseban pečat. Jedna od zanimljivosti je da su zaista postojale istorijske ličnosti koje su se krile iza likova D’Artanjana, Atosa, Portosa i Aramisa. Musketari su bili nešto poput elitnog puka koji je francuskom kralju predstavljao neizmernu podršku bilo u periodu rata, pa čak i u vremenima mira. 

Ova dvosatna priča govori o tome kako se pojedinci, zajedno udruženi bore za sudbinu Francuske. U centru zbivanja je mladić D’Artanjan koji iz provincije dolazi u Pariz, ambiciozno želeći da postane novi musketar Garde. Nakon nekoliko pokušaja, nije uspeo da bude regrutovan, ali spletom neobičnnih okolnosti postaje prijatelj tri najpoštovanija musketara – Aramisa, Atosa i Portosa.

Film ‘Tri musketara: D’artanjan’ je sniman tokom dugih osam meseci, na različitim lokacijama, uključujući palatu Luvr, zamkove širom Francuske, kao i citadelu Sen Malo i istorijski centar grada Troa. Lik D’Artanjana glumi Fransoa Sivil, Atosa poznati Vensan Kasel, Aramisa – Romen Diris, a Portosa – Pio Marmai.

Lepa vest je i ta da je film ‘Tri musketara: D’artanjan’ samo prvi deo ostvarenja kojem već sada predviđaju veliki uspeh, dok se drugi deo, koji će ujedno biti i finale očekuje krajem decembra 2023. godine. Stoga, premijeru avantura ovih francuskih vitezova u domaćim bioskopima možete očekivati od 20. aprila, a verujemo da će to provedeno vreme biti kvalitetno.

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap