Opera: Travijata | Narodno Pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Đuzepe Verdi

Travijata


Jedna od najgledanijih svetskih opera ponovo na domaćem repertoaru!


Da je Srbija jedan od glavnih kulturnih epicentara, ne samo u regionu, već i šire, govori dovoljno i tradicija održavanja i prevashodno – negovanja umetničkih formi koje su i te kako popularne među svim generacijama. Iako je zdravstvena situacija nekako na momenat usporila naše kulturno uzdizanje, opet smo u istom duhu i žaru ostali željni kvalitetnog komada.

Opera kao oblik teatra kroz koji se drama prenosi i boji muzikom i pevanjem uvek je bila sinonim za nešto veličanstveno, kompleksno i vredno divljenja. Čini se da opera Travijata, slavnog Đuzepa Verdija važi za monumentalno umetničko delo čija popularnost ne jenjava.

Narodno pozorište u našoj prestonici ima tu čast da od 2014. godine na Velikoj sceni ugosti veliki broj neverovatnih aktera koji u potpunosti dočaravaju radnju jednog ovakvog kompleksnog komada. La Traviata ili “Žena koja je posrnula“ je premijerno izvedena daleke 1853. godine u Veneciji. Interesantan i pomalo ekscentričan u svom stvaralaštvu, Đuzepe Verdi je tragao upravo za ovakvim jednim komadom koji će posle prvog izvođenja dobiti večan epitet remek-dela.

Njega je za kreiranje Travijate inspirisalo delo ‘Dama s kamelijama’ i sudbina Margarete, kurtizane koja živeći pod okrutnošću i predrasudama jednog društva dopušta sebi da oseti iskrenu ljubav. Isto tako, u Travijati, radnja se dešava u Parizu, gradu koji za Violetu predstavlja sve ono o čemu je ikada sanjala. Beogradska podela uloga je raznolika i kvalitetna, a svoj doprinos su dali: Sanja Kerkez/Gordana Tomić/Snežana Savičić Sekulić, Dušan Plazinić/Dejan Maksimović/Janko Sinadinović, Vuk Zekić/Vladimir Andrić, Tatjana Mitić, Jovana Belić i mnogi drugi.

Ulaznice po cenama koje se kreću u rasponu od 300, 600, 700, 1000, 1600, 2000 i 2500 dinara možete kupiti putem zvaničnog sajta i biti u prilici da izaberete mesta ili direktno na blagajni teatra svakog radnog dana i subotom od 11h do 15h i od 17h pa do početka predstave, kao i nedeljom u istom popodnevnom terminu. 

Da li je i vas dotakla Violetina sudbina kao i nas? Javite nam utiske!

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap