Predstava: Tramvaj zvani želja | Beogradsko dramsko pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Tenesi Vilijams

Tramvaj zvani želja

Režija: Lenka Udovički


Šta čini vaš tramvaj želja?


Ljubitelji pozorišta su nestrpljivi da uživaju u nekim novim pričama, uspomenama i sećanjima. Moderni teatri na različite načine pokušavaju da publici predstave najlepše avanture na pozornici, a ostvarenjem Tramvaj zvani želja, to je i te kako moguće jer se za nju traži karta viška. 

Ovaj komad koji je interpretiran prema čuvenom delu američkog autora Tenesija Vilijamsa, a u režiji Lenke Udovički izvodi se na maloj sceni „Predrag Pepi Laković“ Beogradskog dramskog pozorišta. Ono zbog čega je predstava u centru pažnje jeste maestralna gluma mnogima omiljene umetnice Branke Katić. Njoj se na sceni pridružuju i Miloš Petrović Trojpec, Marko Todorović, Vanja Nenadić, Nađa Sekulić, Nikola Malbaša, Jovo Maksić, Miloš Lazarov i Bojana Stojković.

Predstava ‘Tramvaj zvani želja’ se igra na konto prevoda Vere Nešić i Dragoslava Andrića, a njima se i u autorskom timu pridružuju i scenografkinja Zorana Petrov, kostimografkinja Bjanka Adžić Ursulov, Staša Zurovac i kompozitori Najdžel Ozborn i Davor Roko. Jedna od zanimljivosti je da Beogradsko dramsko pozorište realizuje komad u koprodukciji sa BELEF festivalom i Teatrom Ulyšes na Brionima čiji su osnivači Rade Šerbedžija i Lenka Udovički.

Antologijska drama ‘Tramvaj zvani želja’ nastala je malo nakon završetka Drugog svetskog rata iz pera slavnog dramatičara Tenesija Vilijamsa višestrukog osvajača Pulicerove nagrade. Pozorišnu režiju je preuzeo sjajni Elija Kazan, a nekoliko godina kasnije on upravlja i glumačkom ekipom istoimenog filma u kojem su briljirali Marlon Brando i Vivijen Li.

U epicentru srpske verzije, glavna junakinja Blanš dolazi da poseti svoju rođenu sestru Stelu koja se našla u specifičnim problemima o kojima ćuti. Međutim, svaki porodični odnos je težak na svoj način, pa tako Blanš nailazi na muža svoje sestre, Stenlija Kovalskog, grubijana koji se ne oseća lagodno u njenom prisustvu, štaviše – daje joj do znanja da nije dobrodošla u njihovom domu.

Cene ulaznice za predstavu ‘Tramvaj zvani želja’ je 2000 dinara. Vaše je da ih obezbedite direktnom kupovinom dolaskom u Mileševsku 64a ili u par klikova putem zvaničnog sajta BDP-a.

Da li ste spremni za novu pozorišnu poslasticu?

 
Tramvaj zvani želja (bdp.rs)
Tramvaj zvani želja (bdp.rs)
Tramvaj zvani želja (bdp.rs)
Tramvaj zvani želja (bdp.rs)
Tramvaj zvani želja (bdp.rs)
Tramvaj zvani želja (bdp.rs)

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap