Film: Tornado 2 | Twisters (2024) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Twisters

Tornado 2

Režija: Li Ajzak Čung


Šta za vas predstavlja adrenalinska avantura?


Avanturistički filmovi su karakteristični po tome što u njima nema prostora za dosadu. Zbog toga su jedan od najgledanijih žanrova. Od producenata franšiza poput Borna i Indijana Džonsa, dolazi nastavak filma iz 1996. godine. Nakon 28 godina u bioskope stiže Tornado 2.

Originalni film, koji je okarakterisan kao triler, prati grupu amaterskih, ali prilično ambicioznih lovaca na oluje, koji pokušavaju da koriste unapređeni uređaj za istraživanje surovih tornada u državi Oklahoma. Nakon njegovog prvog prikazivanja, osvojio je brojne nominacije, ušao je i u trku za Oskara, a istovremeno je postao drugi film po zaradi iz 1996. godine. Podsećanja radi, Bil Harding, tadašnji voditelj vremenske prognoze pokušava da dopre do svoje supruge koja je u potrazi za tornadom zbog privatnih ciljeva, ne sluteći da se približava serija olujnih talasa u istoj toj Oklahomi, koja otežava svaku isplaniranu aktivnost.

U nastavku, hvatanje tornada dobija pomalo drugačije značenje, jer pojedincima to postaje stil života. Među takvima je Tajler Ovens, šarmantna superzvezda, spremna da privuče pažnju ovakvim jednim opasnim hobijem, uz pomoć svog raskalašnog tima. U jednoj takvoj adrenalinskoj avanturi, saznaje da se u protivničkom timu nalazi i Kejt Kuper, bivši lovac na oluje koju je proganjao razorni susret sa tornadom tokom studija, a sada ih proučava sa sigurnog ekrana u Njujorku. Njen prijatelj Havi, kao veliki obožavac tehnologije, ubeđuje je da zajedno testiraju novi sistem za praćenje tornada. Na tom putu, upoznaju Tajlera, ne sluteći da će se naći u epicentru zastrašujućih fenomena, koji prete da razruše Oklahomu do temelja.

Glavne uloge pripale su Dejzi Edgar Džouns, Glenu Pauelu i Entoniju Ramosu. U svim domaćim bioskopima film ‘Tornado 2’ počinje sa prikazivanjem od 18. jula, a već sada se obećava uživanje u vrhunskim kadrovima i neočekivanim obrtima.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap