Top Gan - Maverik (Top Gun: Maverick) | Bioskopski repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Top Gun Maverick

Top Gan – Maverik

Režija: Džozef Kosinjski


Tom Kruz u izdanju koje smo dugo čekali!


Da li možete ovog trenutka da nabrojite omiljene filmske klasike iz 80-ih godina koje niko ne može nadmašiti po pitanju radnje, glavnih likova i muzike? Njihova popularnost dobija na značaju onog trenutka kada se vrate na bioskopska platna sa osveženom pričom, ali sa istim osećajem da se ništa nije promenilo. Upravo je to slučaj sa antologijskim ostvarenjem Top Gan (Top Gun) iz 1986. godine. Nakon tri decenije, ovaj film će dobiti svoj nastavak.

Top Gan – Maverik je nešto što je publika dugo čekala. Iz samog trejlera može se samo nazreti delić avantura ovog sada renomiranog pilota koji je ceo svoj profesionalni život podredio američkoj avijaciji. U nastavku ove akcione drame, Pit Maverik Mičel se vraća u velikom stilu. Osim što je već dokazani majstor u svojoj generaciji, on trideset godina kasnije obučava mlade pilote za specijalnu misiju koja je po svim karakteristikama opasna i neizvesna. Prošlost će pokucati na vrata, pa će se suočiti sa poručnikom Bredlijem Bredšoom, sinom pokojnog prijatelja koji je izgubio život u prvom delu filma.

O uspešnosti prvog dela dosta govori podatak da je samo na teritoriji Severne Amerike zaradio 180 miliona američkih dolara. Doveo je i do naglog povećanja u broju regrutacija za američku mornaricu, gde su čak neke bioskopske sale imale kabine za regrutaciju na licu mesta. Takođe, naglo je skočila prodaja Rej Ban naočara koje je proslavio upravo Tom Kruz, kao i čuvenih pilotskih jakni. Film je nagrađen Oskarom za najbolju originalnu pesmu Take my breath away, koja se i danas prepoznaje na prve taktove.

Pored Toma Kruza, u nastavku će se pojaviti i Val Kilmer, Ed Haris, Majls Teler, Dženifer Koneli i Džon Ham.

U domaćim bioskopima, premijera filma ‘Top Gan – Maverik’ je zakazana za 26. maj. Leto će početi filmovima koji će vas katapultirati u vreme kad je dobra gluma bila upotpunjena još boljom pričom.

Da li i vi jedva čekate nove avanture Pita Mičela?

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap