Tiho teče Misisipi - predstava | Beogradsko dramsko pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Vladimir Tabašević

Tiho teče Misisipi

Režija: Ivica Buljan


Domaća radinost i na daskama koje život znače.


Uživanje u fantastičnim predstavama nije samo povlastica retkih. Decenijama unazad pozorišni repertoar je postao dostupan svim generacijama bez obzira na kulturološke i socijalne razlike. Iznova se radujemo premijerama na beogradskoj sceni koje će na kreativan način prikazati naši umetnici. Jedna od njih jeste i predstava Tiho teče Misisipi, rađena po istoimenom romanu Vladimira Tabaševića.

Nakon čitanja književnog opusa Vladimira Tabaševića postoje različiti utisci, ali svi se slažu u jednom – neobičan je i autentičan na toliko načina. On je pre svega nagrađivani pisac mlađe generacije koji je orijentisan ka pisanju poezije i kratkih priča. Objavio je (do sada) romane ‘Tiho teče Misisipi’, ‘Pa kao’ i ‘Zabluda Svetog Sebastijana’. Svako delo je ulazilo u uži izbor za NIN-ovu nagradu, a iza nje slede brojna druga tematska priznanja.

Delo ‘Tiho teče Misisipi’ na prvo čitanje izgleda kao svako drugo štivo. Međutim, Tabaševićeva maestralnost se krije u činjenici da putem jedinstvenog i posebnog jezika objašnjava stanje jednog pojedinca, države i društva. Ovo je priča o jednom Deniju, momku o kojem se ne zna mnogo, ali se isto toliko i naslućuje. On voli i voljen je. Vezan je za roditelje, karijeru i prijatelje, ali to čitaoci sami zaključuju. Preplitanje istorijskih trenutaka i događaja daje poseban draž ovom romanu, zbog čega se dobija kompletniji uvid o stanju jedne nacije i raspadu iste. Dovoljno da vam zaokupira pažnju.

Predstava je kako sam reditelj, Ivica Buljan naglašava pravo osveženje na domaćoj sceni. Pored njega, tim autora čine Ana Sević Gecan, Mitja Vrhovnik Smekar i Aleksandar Denić.

Ulaznice možete kupiti na blagajni pozorišta ili na njihovoj internet stranici. Cene ulaznica možete pogledati klikom na baner ispod teksta.

Koje delove iz istoimenog bestselera biste želeli da pogledate u predstavi ‘Tiho teče Misisipi’? Javite nam utiske nakon odgledane iste, sigurni smo da će opravdati očekivanja.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap