Predstava Tamo daleko | Kombank dvorana | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Prema motivima romana 'Zelena milja' (Stiven King)

Tamo daleko

Režija i adaptacija romana: Marko Jovičić


Šta povezuje Stivena Kinga i srpsko glumište?


Za dobre predstave uvek postoji vreme, energija i dobro društvo. Pogotovo ako se predstave oblikuju na osnovu nekog književnog klasika koji već godinama unazad ima svoje verne čitaoce. Za predstavu Tamo daleko definitivno se traži karta viška.

Ono što je interesantno za ovaj komad jeste činjenica da je inspirisan motivima knjige Zelena milja planetarno popularnog Stivena Kinga. Režiju i adaptaciju potpisuje Marko Jovičić, a uloge su dodeljene poznatim imenima i dokazanim umetnicima.

To su: Dragan Vujić (u ulozi Đorđa Kosmajca), Marko Živić (u ulozi Marjana), Mladen Andrejević (u ulozi zatvorenika Đuke), Dragan Marinković (u ulozi Maloreka Čaušića), Miloš Đorđević (u ulozi Bode), Rade Ćosić (u ulozi Lazara), Boris Pingović (u ulozi Jevrema, upravnika zatvora), a Stevan Piale glumiće Milutina, mladog žandarma. Kao specijalan gost navodi se i izvesni Aleksandar, koji će definitivno zaokupiti pažnju publike.

Radnja predstave ‘Tamo daleko’ je smeštena u beogradskom centralnom zatvoru Glavnjača u periodu između Prvog i Drugog svetskog rata. Kolektivna nemoć i razočaranje u tadašnju Kraljevinu je tema za sve zatvorenike koji su se zbog svojih postupaka našli na tom mestu. Put za “tamo daleko“ je za ove stanovnike izvestan, ali popločan gomilom osećanja koja moraju da filtriraju kroz razgovore, šale i životne anegdote. Mesecima unazad, ova mala, ali odabrana glumačka ekipa predano je pripremala komad koji će posetioce definitivno razmrdati i inspirisati za promene.

Premijera je zakazana za 26. maj u Sali 1 Kombank dvorane. Cene ulaznica se kreću u nekoliko kategorija u zavisnosti od zone iz koje želite da gledate predstavu: 1400, 1600 i 1800 dinara. Možete ih kupiti direktno na blagajni Kombank dvorane ili putem njihovog zvaničnog sajta, kao i posredstvom Tickets.rs servisa.

Da li vam je predstava ‘Tamo daleko’ ispunila očekivanja, makar prenesena iz Kingove knjige? Verujemo da će vas podstaknuti na brojna razmišljanja koja se tiču egzistencije, etike i života uopšte.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap