Sve bilo je muzika | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Koncert posvećen Arsenu Dediću

Sve bilo je muzika


„Sve bilo je muzika tek začaran tren, da l’ samo to pjesmu pišem il’ sam bio njen.“


Ono što ostaje posle jednog umetnika i dalje živi. Kroz njegove stihove, note, energiju, odnos prema publici. Arsen Dedić je bio i biće dokaz koliko nas muzika čini živim i boljim – prema sebi i drugima. Koncert pod nazivom ‘Sve bilo je muzika’, održaće se 30. maja u beogradskom Sava Centru i ovaj skoro trosatni spektakl biće upravo posvećen sjajnom autoru Arsenu Dediću. Većinu Arsenovih stihova interpretiraće prepoznatljivi umetnici: Ana Stanić, Gabi Novak, The Frajle, Petar Grašo, Bojana Stamenov, Sergej Ćetković, Klapa Maslina, Nikša Bratoš, a kao specijalni gost pojaviće se uvek omiljeni dečji Hor Kolibri. Arsenovu poeziju će beogradskoj publici te večeri prenositi glumac Dragan Vujić Vujke.

Za Arsena se vezuje reč legenda. U svakom smislu. Njegova polja kulturnog stvaralaštva do kojih je dosezao su svakako vredni divljenja. Zbog toga, predstojeći majski koncert će biti pravi spektakl, iza čije organizacije stoji koncertna agencija ‘My Way’. Publika će zasigurno uživati u brojnim Arsenovim hitovima, poput: ‘Odabrat’ ćeš gore’, ‘Zagrli me’, ‘Ono sve što znaš o meni’, ‘O, mladosti’ i mnogi drugi. Njegova biografija je krajnje impresivna, a energija i lakoća sa kojom je prenosio svoj talenat publici i čitaocima su neponovljive. Baš zbog toga se odavno klasifikovao kao autentičan umetnik na prostoru bivše Jugoslavije. Smatra se jednim od najpopularnijih i najpoznatijih jugoslovenskih pesnika. Pored toga, mnogi su ga definisali kao i osnivača šansone u bivšoj Jugoslaviji. Književnik, kompozitor i kantautor – sve se to vezuje uz Arsenovo ime. Sigurno ste (ako već niste gledali) čuli za antologijsko ostvarenje ‘Višnja na Tašmajdanu’ iz davne 1968. godine za koje je napisao jednu od svojih najdivnijih pesama ‘Odabrat’ ćeš gore’.

Iza njega stoji impozantna karijera od pet decenija. Osvojio je raznolike nagrade kako iz sfere muzike, tako iz oblasti književnosti. Njegova knjiga ‘Brod u boci’ je prodata u više od 60.000 primeraka, a danas u bibliotekama širom Srbije, Hrvatske i ostalih zemalja bivše Jugoslavije možete pronaći i uživati u njegovim zbirkama pesama.

 

Dodatne informacije o događaju i ulaznicama saznajte klikom na baner ispod.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap