Suze su OK | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Mirjana Bobić Mojsilović

Suze su OK

Režija: Milan Karadžić


Ovo je već sada kultna predstava, toliko kultna da je među omiljenima svih generacija.


Zaista je neosporna činjenica: sve što proistekne iz kreativnog pera Mirjane Bobić Mojsilović je osuđeno na uspeh. Pa i predstava Suze su OK koja je prvi put izvedena u Narodnom pozorištu 16. marta 1999. godine. Glumačka postava je od tada zacementirana i nakon toliko godina se traži karta viška. Tekst za ovu melodramu koja se sada deo repertoara Zvezdara Teatra pisala je upravo Mira, a režirao Milan Karadžić.

“I, pošto se moji smrznuti prsti nikada nisu grejali u tvom džepu, u dugim šetnjama na keju; I, pošto ti moje šale nikada nisu bile smešne, dok im se svi drugi smeju. I pošto sada, odjednom, posle toliko vremena kada ionako više ništa nije smešno, ti želiš da znaš kome sam posvetila onaj sonet lanjski…“, Mirjana Bobić Mojsilović (Ljubavna pesma)

Na pitanje zašto je i posle toliko vremena, komad ‘Suze su OK’ toliko popularan, odgovor se krije u nekoliko faktora: glumcima, emociji i priči. Dama srpske umetnosti, Tanja Bošković, daje posebnu čar predstavi, a uz nju se na Novoj sceni Zvezdara teatra pojavljuju i Rade Marjanović (u ulozi Viktora Novaka), Petar Mihailović (u ulozi Sime Kralja) i Milan Mihailović (u ulozi gospodina Stratimirovića).

Marija Kalić je melanholična žena, živi u svojoj poetskoj Zemlji čuda, bez ikakvih izgleda da se premesti u realnost. Želi da joj neko posveti pesmu jer su joj stihovi beg od okrutne stvarnosti. Sanjala je da postane operska pevačica, a karijeru započela i završila u horu Radio Beograda. Ona i dalje mašta o pravoj ljubavi, na momente svesna da je sama sebi najveći heroj u svetu strašnih aždaja. Ali, njoj su suze potpuno ok, opravdane na planeti loših ljudi.

Cene ulaznica za predstavu ‘Suze su OK’ iznose 800 i 1.000 dinara. Ukoliko nemate vremena da svratite do blagajne ovog zvezdarskog pozorišta, uvek svoje karte možete jednostavno nabaviti putem njihovog zvaničnog sajta. Javite nam da li je predstava opravdala vaša očekivanja i u kojoj meri vas je podstakla na razmišljanje o životu i njegovoj prolaznosti.

 
Suze su OK (zvezadarateatar.rs)
Suze su OK (zvezadarateatar.rs)
Suze su OK (zvezadarateatar.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

15

april

Prepoučujemo

07

mart

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap