Film: Superdeep | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Kolskaya sverhglubokaya

Superdeep

Režija: Arsenij Sjuhin


A šta ako je kraj sveta zaista blizu?


Sudeći po željama i potrebama ljubitelja filmova, ova godina obećava sve one sjajne projekcije čije su premijere iz dobro poznatih razloga odložene. Godinama unazad sve više na popularnosti dobijaju ostvarenja koja su došla iz evropske produkcije, čije nas priče mame da u svoj raspored ubacimo 2 sata slobodnog vremena za uživanje u istima. Jedno od takvih jeste i ruski film Superdeep.

Ovo ostvarenje ima dodatan značaj za naše podneblje jer u njemu jednu od glavnih rola nosi i naša Milena Radulović, glumica koja je ne samo ovde već i na istočnoj kulturnoj sceni gradi zavidnu karijeru. Reditelj Aresnij Sjuhin je ambiciozni umetnik, duboko zainteresovan u misterije i daleka predanja svog rodnog kraja, Koljskog poluostrva (sever Rusije, oblast Murmansk), koji je sva svoja predana istraživanja sublimirao u ovo ostvarenje.

Naime, u ovom malom kutku jedne velike zemlje nalazi se bušotina koja je na leto 1990. godine dostigla dubinu od 12.262 metara i ujedno svrstana u Ginisovu knjigu rekorda kao najdublje čovekovo dostizanje ka Zemljinoj kori. Krici koji su snimljeni pod zemljom, i tehnički problemi koji su ometali dalje kopanje, stvorili su jednu od najvećih ruskih legendi – da su došli do samog pakla. 

Ovo je poslužilo kao odličan momenat da se kreira ostvarenje koje autori karakterišu kao istinski film o preživljanju, a inspirisani kultnim filmovima Stvor (The Thing) Džona Karpetnera i Osmi putnik. Snimljen je na originalnoj lokaciji, blizu Murmanska, pod izuzetno niskim temperaturama, kako bi film dobio na svojoj autentičnosti.

Film Superdeep je definisan kao misteriozni triler sa elementima horora o naučnom projektu bivšeg Sovjetskog saveza. Milena Radulović u ulozi Ane Fjodorove, poznatog epidemiologa zajedno sa specijalnom vojnom jedinicom, ima zadatak da otkrije šta se nalazi u naučnoj stanici 12 kilometara ispod površine zemlje.

Već sada vlada veliko interesovanje za ulaznice, a od 15. aprila film počinje sa prikazivanjem u domaćim bioskopima.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap