Film: Sunce mamino | Od 15. februara | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
2023

Sunce mamino

Režja: Kosta Đorđević


Tinejdžerska priča ispričana na odrasli način.


Tematika domaćih filmova sve češće obuhvata probleme, nedoumice i tipične situacije u kojima se pronalazi najosetljivija grupa – adolescenti. Tako će publika imati priliki da sredinom februara uživa u jednom autentičnom ostvarenju, srpskog reditelja i scenariste Koste Đorđevića, pod nazivom Sunce mamino.

Ova drama uvešće vas u svet sedamnaestogodišnjeg Relje koji ima samo jedan cilj – da osvoji srce devojke Ane koju je slučajno video u zajedničkom društvu. Misleći da će ta misija ići lako, susreće se sa nizom prepreka tipičnih za tinejdžere tog uzrasta, među kojima je i razočaranje i pogrešna očekivanja o nekoj osobi.

 

„Kako to obično biva u životu i na filmu, njegovi postupci dovešće do neočekivanog razvoja situacije pa će na kraju filma umesto da osvoji devojku, konačno uspostaviti emotivan odnos sa svojom mamom. Ubeđen sam da nam je danas svima baš ovakav kraj potreban i da je domaća publika željna ovakvog filma.“, reditelj filma ‘Sunce mamino’ Kosta Đorđević

 

U trenucima kada mu umire baka, njegova mama Olga odbija da joj, zbog njihovog međusobnog lošeg odnosa organizuje sahranu, pa se Relja sam bez njenog znanja upušta u organizaciju iste, misleći da će to biti način da konačno osvoji Anu. I zapravo, kada bolje primetite, ovde je glavni junak Beograd, sa svim svojim manama i vrlinama, krovovima predgrađa na kojima se zapravo odigravaju glavne scene, a koji je nemi svedok svih neizgovorenih osećanja. 

Glavna uloga je poverena mladom Pavlu Čemerikiću, dok su se pored njega našli i divna Branka Katić, Denis Murić, Pavle Mensur, Alisa Radaković, Dubravka Kovjanić i Draginja Voganjac.

Topla i melanholična priča ‘Sunce mamino’ je zapravo saga o ljubavi, kao univerzalnoj sili koja pokreće, ali i vrlo često zaustavlja svet, sa namerom da ljudima ukaže samo na dobro. Zbog toga, rezervišite 15. februar u svom kalendaru i posvetite svoje slobodno vreme priči koju zaista vredi pogledati.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap