Sumrak bogova | Beogradsko dramsko pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Ivor Martinić

Sumrak bogova

Režija: Jagoš Marković


Pogledajte jednu od najtraženijih predstava beogradske scene.


Kada bismo na jednom mestu sumirali najbolje pozorišne komade koji su po svojoj tematici, glumačkoj postavi i poruci koju nose izvanredni, ta lista bi bila poprilično duga. Pogotovo ako se ti komadi u kontinuitetu izvode pred domaćom publikom. Jedna od takvih predstava je i Sumrak bogova, u režiji sjajnog Jagoša Markovića. Prema izboru nedeljnika NIN, ovaj komad je proglašen najboljim u 2019. godini.

Čini se da sve predstave koje padnu pod stvaralačkim perom Jagoša Markovića uvek dožive sjajan uspeh. Ovaj srpski reditelj je u svakom smislu prepoznao kvalitet, kako same priče, tako i kompletne glumačke postave. Predstava ‘Sumrak bogova’ je nastala prema motivima istoimenog filma Lukina Viskontija i priči Ivora Martinića. Nacizam je tema koja će bez obzira na vremensku instancu uvek biti aktuelna. A samim tim i glavna inspiracija za kreiranje brojnih umetničkih formi. 

U ovih 90 minuta bićete svedoci tužne i gramzive sudbine jedne nacističke ugledne porodice koja je po svim aspektima obrazovana, ali pod uticajem hitlerizma postaje značajno drugačija i neprijateljski nastrojena prema svom okruženju. Uloge su dodeljene neospornim umetnicima: barona Joakima je sjajno dočarao Milan Lane Gutović, njegovu suprugu baronicu Sofi Branka Katić, poručnika Martina mlada glumica Isidora Simijonović, Fridriha Vladan Milić, fon Ašenbeka Pavle Pekić, a ovoj postavi se pridružuju još i Milan Čučilović, Jovo Maksić, Vanja Nenadić i Milica Zarić.

Ulaznice možete kupiti na blagajni pozorišta ili na njihovoj internet stranici. Cene ulaznica možete pogledati klikom na baner ispod teksta.

Predstava ‘Sumrak bogova’ smatra se odličnim osveženjem jer iza nje stoji talenat srpskog reditelja. Javite nam utiske, sigurni smo da će vam pružiti nova gledišta na uvek aktuelne teme.

 

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    1 Komentar o “Sumrak bogova

    1. S obzirom na mere suzbijanja epidemije, u Beogradskom dramskom temperatura se meri posetiocima na ulazu. Recimo, danas je jednoj gospodji izmerena povisena temperatura, zatim je merena ponovo, i i ponovo, kad je i treci put izmerena ista, onda je ona (mislim na sugestiju mladica koji meri) neko vreme drzala hladnu flasu sa vodom na celu, posle cega je rezultat merenja bio prihvatljiv.

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap