Sudnji dan - predstava | Jugoslovensko dramsko pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Nil Labut

Sudnji dan

Režija: Jana Maričić


Da li je zaista stigao sudnji dan?


Kada za određenu kulturnu aktivnost steknete naviku, teško ju je se odreći, pogotovo ako ona na pozitivan način utiče na vas. Tako smo i mi naviknuti da posećivanje pozorišta nije ništa drugo, nego kulturni gušt koji je neophodan za samozadovoljstvo i lepotu života. Gledanjem komada Sudnji dan, u režiji Jane Maričić razmislićete o istinama o kojima je ponekad teško razmišljati, a kojima je neophodno pričati.

U ovoj duodrami zablistali su Milan Maričić i Aleksandra Janković, donoseći novu energiju i priču o kojoj možda svakodnevno čujete određene detalje, ali se o njoj retko diskutuje. O popularnosti iste govori podatak da se 2021. godine izvela po pedeseti jubilarni put, a da se za nju uvek traži mesto više.

U ovoj psihološkoj drami, u centru zbivanja je Ben, koji se na dan bombardovanja Svetskog trgovinskog centra nalazi u njujorškom stanu svoje ljubavnice Ebi. Rastrzan je između odluke da li se vratiti svom mirnom i monotonom porodičnom životu ili ostati u Ebinom svetu, punom uzbuđenja. Tamo daleko kod kuće Benova porodica veruje da je mrtav, čime sebi kupuje vreme da promeni sebe i svoje okruženje.

Jedinstvena cena ulaznice za ovaj pozorišni ugođaj iznosi 1200 dinara bez obzira na vrstu sedišta. Ukoliko ste u blizini, već sada možete prošetati do ulice Kralja Milana 50 i kupiti svoju ulaznicu na vreme s obzirom na to da se za ovu predstavu uvek traži karta viška. Radno vreme biletarnice je svakog radnog dana od 16 do 20 časova, bez obzira na vreme izvođenja komada. Takođe, na raspolaganju vam je i zvanični sajt Jugoslovenskog dramskog pozorišta na kojem u nekoliko klikova možete rezervisati mesta.

Na koji način se vi bavite svojom tugom i da li se njom uopšte bavite? Kako donosite one najznačajnije odluke, a koje se tiču ljudi oko vas? Sigurni smo da će vas ova predstava suočiti sa istinama koje se ponekad teško kriju. Uživajte u gledanju predstave ‘Sudnji dan’! 

 
Sudnji dan (jdp.rs) | Foto: Nenad Petrović
Sudnji dan (jdp.rs) | Foto: Nenad Petrović
Sudnji dan (jdp.rs) | Foto: Nenad Petrović
Sudnji dan (jdp.rs) | Foto: Nenad Petrović
Sudnji dan (jdp.rs) | Foto: Nenad Petrović
Sudnji dan (jdp.rs) | Foto: Nenad Petrović

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap