Stvarni život | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Adelin Dijedone

Stvarni život


Nije bez razloga ova knjiga pokupila brojna domaća i internacionalna priznanja.


Šta za vas predstavlja stvarni život, a šta iluziju? Sa kim ili pred čim se osećate ogoljeno, prirodno, svesni svojih vrlina, mana, nedostataka i borbi za koje samo vi znate? Šta vas je oformilo, a šta unazadilo? Koliko ste spremni da žrtvujete sve ono za šta ste se borili tokom čitavog života, a da je baš u ovom momentu došlo na naplatu?

Svim ovim temama i njenim modalitetima se bavi upravo ovaj roman, pod nazivom Stvarni život, belgijske književnice i glumice Adelin Dijedone. Za ovaj roman, izdatog 2018. godine dobila je neverovatnih 14 renomiranih književnih nagrada, između kojih je dotakla živote mnogih pripadnica lepšeg pola, pa i ne čudi činjenica da joj je pripala i Velika nagrada čitateljki planetarno popularnog magazina ‘Elle’. Samo pogledajte komentare čitalaca koji su oduševljeni samom pričom i tematikom koja nije nimalo jednostavna, a opet je opisana prirodnim i lepim jezikom.

U centru zbivanja knjige ‘Stvarni život’ glavna junakinja nema ime. Sa radošću opisuje članove svoje porodice, ali za ostatak sveta ona je nepoznata. Period sedamdesetih u kojem je odrastala nije bio nimalo jednostavan, a što više nastavljate sa čitanjem, više ćete primetiti nelogičnosti u funkcionisanju ove porodice. Zbog svoje mašte, svesna je da stvara svet koji samo ona razume, pa tako u glavi kreira Šumu obešenih mališana. Pored nje, u njihovoj kući stvarno postoji Soba s leševima u kojoj otac čuva svoje trofeje iz lova.

Naziv romana ‘Stvarni život’ asocira na činjenicu da u svakom od nas čuči neka zver. Pa tako ona u svom bratu vidi tračak nade jer je od malih nogu doživeo traumu koja mu je oduzela glas, ali je ipak pun života i spreman da bude srećan. Štaviše, knjiga u apsolutnom smislu govori da su sve porodice iste, ali unutar svoja četiri zida vode bitke koje su iscrpljujuće, poražavajuće i emotivno destruktivne.

Knjigu možete nabaviti po ceni od 799 dinara u svim Laguna i Delfi knjižarama, kao i putem njihovih zvaničnih sajtova.

Javite nam utiske i na koji način ste se pronašli sa delom života i ličnošću protagoniste ovog romana. Sigurni smo da jeste.

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap