Sto godina samoće - Gabrijel Garsija Markes | Knjige | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Gabrijel Garsija Markes

Sto godina samoće


„Ne opiri se toliko. Najbolje stvari se događaju onda kada ih ne očekuješ.“, Gabrijel Garsija Markes


Neke knjige su večne. Pogotovo ako možete da ih preporučite drugima bez bojazni da im se neće svideti. S vremena na vreme trebalo bi da dopustite sebi apsolutno isključenje iz spoljašnjeg sveta i prepustiti se plovidbi u neke druge, izmišljene dimenzije. Knjiga Sto godina samoće nije samo roman koji ćete pročitati i preći na naredni. Ovo je remek-delo po svim kategorijama. Ovo nije samo prosta istorijska drama, sa elementima fikcije i obavijena romantizmom, već jedan od najtransparentnijih primera realizma.

Gabrijel Garsija Markes je započeo pisanje ovog dela pre više od pola veka, završivši ga zvanično 1966. godine. Nesvestan njenog uspeha, on je konačno bio zacementiran 1982. godine dobijanjem Nobelove nagrade kada je knjiga ujedno postala omiljeno štivo svetske književnosti. Don Kihot južne hemisfere kako su ga prozvali brojni ljubitelji i kritičari je za uspeh “okrivio“ svoju suprugu koja ga je u najtežim trenucima bodrila i zdušno motivisala.

 

„Ako sretnete svoju pravu ljubav, treba da znate da ona nigde neće pobeći od vas – ni kroz nedelje, ni kroz mesec, ni kroz godinu.“

 

Roman ‘Sto godina samoće’ se bavi sudbinom čak sedam generacija porodice Buendija. Ime Aurelijano je toliko spominjano da ga je nemoguće zaboraviti upravo zbog priča, misterija i predanja koja se vezuju za njihovo porodično stablo. Istorija Južne Amerike je opisana na toliko neobičan, natprirodan i živopisan način i to kroz putešestvija ove porodice. Lepršav, a istovremeno i izazovan stil pisanja je nešto zbog čega je ova knjiga toliko jedinstvena.

Vaš primerak knjige ‘Sto godina samoće’ možete nabaviti direktno u knjižarama širom Srbije. U korist udobnije kupovine na raspolaganju su vam i zvanične stranice knjižara i izdavača Sezam Book.

Pripremite omiljeni kutak za čitanje, topli napitak i poklonite sebi vreme u kojem ćete se prepustiti priči koja je osvojila čitav svet. Gabrijel Garsija Markes nam je dao štivo vredno svih priznanja i književnih nagrada.

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap