Knjiga: Stepski vuk - Herman Hese | Knjige | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Herman Hese

Stepski vuk


Klasik koji je teško zaboraviti.


Da li biste ovog trenutka mogli da izdvojite pet klasika koji su vanvremenski i obavezni u svačijoj čitalačkoj rutini? Da li unapred planirate šta je ono što ćete čitati, a uključuje klasike koje niste imali prilike da pročitate ili želite ponovo da se prisetite njihovog sadržaja? Jedna od takvih knjiga jeste Stepski vuk, nemačkog pisca Hermana Hesea.

Jasno je da je ova knjiga nastala daleke 1927. godine kreirana usled piščeve duhovne krize. Period u kojem je pisana knjiga ‘Stepski vuk’ bio je obojen depresijom i strahovima koji su vezani za opstanak društva i civilizacije uopšte. Mesto radnje je u Nemačkoj, a likovi koji se spominju su Hari Haler, Hermina i Pablo. I čini se da upravo Hari nosi celu radnju dela jer on zapravo predstavlja piščev alter ego.

 

„Patnja zadaje bole samo zato što je se bojiš. Ona te proganja zato što bežiš od nje. Ne moraš bežati, ne moraš je se bojati. Moraš voleti… dakle, voli patnju. Nemoj joj se odupirati, nemoj bežati od nje.“

 

U Hariju se konstantno sukobljavaju dve ličnosti, dva ekstrema emocija i svako od njih bije svoju bitku, gde dobro pobeđuje zlo i obrnuto. Sve se to menja kada upoznaje Herminu, šarmantnu personu koja mu otvara neke nove vidike, izazovne i mudre. Knjiga ‘Stepski vuk’ je bogata filozofskim razmišljanjima, a Herman Hese je jednom prilikom izjavio da se njegov ceo život svodio na traganjem za istinom i razvijanjem ličnosti i samopouzdanja.

Svoj primerak možete nabaviti direktno u knjižarama širom Srbije, ali ako više preferirate kupovinu iz udobnosti vašeg doma, na raspolaganju su vam njihovi zvanični sajtovi (Vulkan, Delfi). Tako ste u prilici da u svakom momentu iskoristite brojne pogodnosti koje pružaju i još više uživate u čitanju.

Pronađite omiljeni kutak za čitanje i zaplovite u Heseov svet u kojem zaista možete otkriti razloge zašto ova aktivnost predstavlja jednu od najizazovnijih i najlepših avantura.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap