Stakleno zvono - Silvija Plat | Knjiga | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Silvija Plat

Stakleno zvono


Klasik koji bi trebalo da bude obavezan u vašoj čitalačkoj rutini.


Kvalitetno štivo je uvek na ceni. Neke knjige nas odmah na početku razoružaju, a neke nas oduševe tek kada shvatimo pravu radnju iste. Remek-delo svetske književnosti jeste i Stakleno zvono, američke spisateljice Silvije Plat koju mnogi nazivaju i ćerkom postmoderne ere.

Da li ste znali da je ‘Stakleno zvono’ jedini roman ove pesnikinje? Objavljen je mesec dana pre njenog samoubistva u 30 godini, a ideje i ideale koje je zastupala tokom svog stvaralaštva su danas naročito aktuelne. Sa svakom stranicom, ostaćete začuđeni i zaista šokirani na koji način je Silvija Plat ovaj roman dovela do savršenstva.

Epidemija depresije i anksioznih poremećaja kod mladih je problem o kojem se sve manje priča, a sve više je prisutan. I čini se da se u postupcima i karakteru Ester Grinvud, junakinje ove knjige i te kako pronalazimo. Kada je roman objavljen 1963. godine, nije se činilo da će postati književna senzacija. Većina kritika nije odavala oduševljenost tematikom knjige, ali su uticali na Silvijin optimizam. 

Na koji način ste određenu etapu vašeg života proveli pod staklenim zvonom? I šta za vas znači ta fraza? Ester Grindvud je prototip prosečne studentkinje, željne potvrde i ljubavi. Kada shvati da ne ide sve po planu, ona tone u privatni pakao i beskrajni krug depresije zbog nemogućih zahteva koje postavlja društvo pred američku ženu u prošlom veku. Knjiga je toliko fantastična, da ćete sve Esterine strahove i strepnje u potpunosti razumeti i otplakati.

Zaslužujete da primerak knjige ‘Stakleno zvono’ imate u svojoj privatnoj biblioteci. Uvereni smo da se nećete pokajati. Možete je nabaviti na Laguninom sajtu po ceni od 799 dinara, ali i direktno kupiti u knjižarama širom Srbije. 

Silvija Plat i dalje važi za redak primer “školovanog talenta“ koja je u teškim situacijama i na temeljima sopstvene zdravstvene krize uspela da kreira jedno od najboljih dela u istoriji književnosti.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap