Sitničarnica "Kod srećne ruke" - Goran Petrović | Knjige | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Goran Petrović

Sitničarnica „Kod srećne ruke“


Jedan od omiljenih domaćih, savremenih klasika!


Neke knjige su opojne. Zdušno ih čuvamo, čekamo pravi momenat kada ćemo uživati u njihovim redovima i sa zadovoljstvom ih preporučiti drugima. Jedna od takvih je i Sitničarnica „Kod srećne ruke“ domaćeg autora Gorana Petrovića. Odavno je etiketirana kao moderan klasik i to sa pravom. Svi oni razlozi koji idu u korist lepote čitanja i pisane reči uopšte postoje zbog knjiga poput ove. Mašta je neuhvatljiva i beskrajna, a pisac je svoj talenat iskoristio na pravi način.

Knjiški moljci se slažu u tome da je ovo jedinstveno remek-delo, počevši od naslova pa do same tematike. Sitničarnica „Kod srećne ruke“ je osvojila NIN-ovu nagradu 2001. godine, Nagradu Narodne biblioteke Srbije za najčitanije delo kao i Vitalovu nagradu. Ovo je roman o romanu, o čitanju i pisanju. Roman koji govori o jednoj neprolaznoj ljubavi, igri koja se zove čežnja za neuhvatljivim. Ili neuhvatljivom.

Čitanje je beg od stvarnosti, ona izuzetna aktivnost, toliko intimna da je ne možemo ili ne želimo objasniti. Čitanjem putujemo u daleke, izmišljene svetove, onda kada nam je potreban tajni saborac, psiholog ili prosto knjiški savetodavac. Da nas uteši, potapše po ramenu, ponekad rasplače, ali definitivno obogati dušu. Goran Petrović kroz svoju knjigu opisuje prepoznatljive istorijske sekvence, ali ono po čemu je njegov stil poseban jeste preplitanje radnji, likova i osećanja čime se zapravo daje prostor za maštovite priče iz beogradskih kuloara.

,,Postoje tri vrste čitalaca, razvrstava stara cepidlaka Gete. Prva, koja uživa ne prosuđujući. Treća koja prosuđuje ne uživajući. I srednja, koja prosuđuje uživajući i uživa prosuđujući, ona vrsta koja zapravo iznova stvara umetničko delo.ʻʻ

Primerak knjige Sitničarnica „Kod srećne ruke“ možete nabaviti direktno u knjižarama Laguna širom Srbije, ali i sa par klikova putem njihovog zvaničnog sajta.

Takođe, ukoliko ste član Kluba čitalaca Laguna ovaj klasik možete kupiti i po posebnim pogodnostima, a samim tim upotpuniti celokupan doživljaj čitanja. I to čitanja jedne ovakve sažete, nadahnjujuće i inspirativne knjige.

Uživanje u ovom remek-delu je zagarantovano. Pitanje je samo da li vas je i u kom momentu očarala svojim sadržajem.

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap