Široka zemlja - predstava | JDP | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Artur Šnicler

Široka zemlja

Režija: Marko Manojlović


Komad za koji postoje samo najbolje preporuke.


Tragikomedije su žanr koji je često viđen u teatru. Predstava Široka zemlja, koja se  igra na daskama Jugoslovenskog dramskog pozorišta je ostvarenje koje ćemo ovog puta preporučiti našim čitaocima.

Kako se zaista danas tumači bračna zajednica i šta je za nju karakteristično je inspiracija za nastanak mnogih umetničkih projekata i dela. Između ostalog, i predstava. Režiser Marko Manojlović je odlučio da ovu tematiku prikaže upravo na jedan tragikomičan način i poveže se sa publikom i na ovom nivou. Ovo delo velikog Artura Šniclera objavljena davne 1911. godine u nemačkoj prestonici, a iste godine je po prvi put izvedena u bečkom pozorištu.

S obzirom na to da je upravo u ovom periodu Šnicler važio za renomiranog umetnika, njegovi komadi su se izvodili na čak devet pozornica nemačkog govornog područja. Ono što se izdvaja kao zanimljivost jeste ta da je Šnicler ne samo austrijski dramaturg, već je po obrazovanju lekar. Istakao se kao jedan od vodećih autora Bečke moderne i avangardne umetničke grupe Mladi Beč. U svom opusu broji desetine novela, drama i romana. Konkretno, u predstavi ‘Široka zemlja’, bavi se opovrgavanjem društvenih konvencija i široko rasprostranjenih stereotipa.

Okupljena je renomirana glumačka postava na čelu sa Vojinom Ćetkovićem, a prate ga Srđanom Timarov, Svetlana Bojković, Irfan Mensur, Marija Vicković, Petar Benčina, Milica Mihajlović, Milena Vasić, Tamara Šustić i Aleksej Bjelogrlić.

Cene ulaznica za ovaj pozorišni gušt iznose 500 i 1000 dinara. Njih možete rezervisati preko zvaničnog sajta JDP-a ili direktno kupiti na blagajni u ulici Kralja Milana 50 svakog dana u periodu od 16 do 20 časova. 

Kako vi tumačite pojam vernosti i na koji način se ona danas percipira? Uvereni smo da će vas komad ‘Široka zemlja’ vratiti u realnost koja na pijedestal stavlja neke davno zaboravljene vrednosti. Uživajte u istoj!

 

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

15

april

Prepoučujemo

07

mart

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap