Simfonijski orkestar Vitorio Kalamani | Kolarčeva zadužbina |
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Orchestra Filarmonica Vittorio Calamani

Simfonijski orkestar Vitorio Kalamani


Prvi put pred našom publikom.


Kompanija UNIPROMET iz Čačka organizuje susret srpske i italijanske kulture i svima zainteresovanima poklanja koncert simfonijskog orkestra „Vittorio Calamani“,

Simfonijski orkestar debitovao je 14. avgusta 2019. godine, pod rukovodstvom mladog i talentovanog iranskog dirigenta, maestra Hoseina, kada su muzičari na festivalu u Konfinji (Italija) izveli Hajdnovu Simfoniju 89 i Šumanovu Simfoniju 4.

Uspeh postignut na ovoj manifestaciji i jaka želja da se ulaže u kulturu i muziku, doveli su do osnivanja stalne postavke, sastavljene od najtalentovanijih, profesionalnih mladih muzičara Italije.

Orkestar je zaživeo i zahvaljujući svom osnivaču, gospodinu Stefanu Kalamaniju, koji je prvi, zajedno sa svojom kompanijom AISICO i umetničkom direktorkom Anom Leonardi, snažno verovao u ovaj projekat. Njegov primarni cilj jeste očuvanje kulturološkog i umetničkog nasleđa Italije koji postiže i stipendiranjem i ulaganjem u stručno usavršavanje mladih talenata.

Orkestar prvi put gostuje u Srbiji i zato ne propustite jedinstvenu priliku da ih čujete na Kolarcu. Koncert će biti održan 23. juna sa početkom od 20 časova. Na repertoaru je Đoakino Rosini – Ouverture from Barbiere di Siviglia (1816), Hoakin Rodrigo – Concerto d’Aranjuez (1939), V. Betoven – Symphony no. 7 in A major (1812)

Besplatne karte možete preuzeti na biletarnici Kolarčeve zadužbine. Za više informacija kliknite na baner ispod teskta.

 

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap