Balet: Sedam smrtnih grehova | Narodno pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Balet u koreografiji Igora Pastora

Sedam smrtnih grehova

Kompozitor: Miroslav Bako


Baletsko remek-delo koje ne smete propustiti.


Često se može čuti da je balet kao umetnička forma u našoj zemlji zapostavljena, jer će pasionirani ljubitelji ove umetnosti reći da je neophodan u opštoj kulturi pojedinca. Uzimajući u obzir da je prva baletska predstava u Srbiji odigrana davne 1923. godine, ne sumnjamo da je baletska scena dostigla određenu dozu tradicije i popularnosti. Komadom Sedam smrtnih grehova koja se od 2021. godine izvodi na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, ova umetnost je postala još interesantnija srpskoj publici.

Ovaj jednočini komad, u koreografiji beletskog umetnika Igora Pastora, govori o junaku koji želi da izađe iz sveta tame. Tačnije, ovo delo na racionalan način problematizuje savremenog čoveka koji zbog svojih aspiracija gubi svoje vrline i prelazi na tamnu stranu. Silno želeći da se izbavi, na svom putovanju upoznaje različite ličnosti, različitih interesovanja koje sa sobom u koferu nose tužne priče, a ujedno našeg junaka odvlače od svetlosti.

 

„Čovek u savremenom, brzom i oholom svetu koji mu je nametnut, opterećen ambicijama i interesima, često zanemari prave vrednosti, gubeći tlo zbog toga, nesvesno, i iskonsku čistotu. Tako neopaženo, uranja u tamu ljudskog greha.“, Igor Pastor

 

Solističke uloge Pastor je poverio Bojani Žegarac, Milanu Rusu, Jovici Begojevu, Tijani Šebez, Milošu Marijanu, Nikolu Bianku i Karlosu Rene Alvaradu. Takođe, ansambl čine i Maja Stojakov, Mina Radoja, Ada Raspor, Ljiljana Velimirov, Olja Đukić, Kristofer Vaskez, Sonja Milovanov i Antonio Bibo. Ujedno, važno je podsetiti se činjenice da je Igor Pastor prvi solista Baleta Narodnog pozorišta, a da je balet ‘Sedam smrtnih grehova’ njegov koreografski debi u matičnom pozorištu.

Cene ulaznica se kreću u nekoliko kategorija, od 450, 500, 700, 800, 1600 i 1800 dinara. Već sada ih možete izabrati u nekoliko klikova putem zvaničnog sajta pozorišta i tako sebi obezbediti komforniju kupovinu. Ako ste pak tradicionalni tip, blagajna u Francuskoj 3 je otvorena svakog radnog dana od 11 do 15 časova i od 17 časova pa sve do početka predstave. 

Javite nam utiske nakon odgledanog baleta ‘Sedam smrtnih grehova’.

 
Balet Sedam smrtnih grehova (narodnopozoriste.rs)
Balet Sedam smrtnih grehova (narodnopozoriste.rs)
Balet Sedam smrtnih grehova (narodnopozoriste.rs)
Balet Sedam smrtnih grehova (narodnopozoriste.rs)
Balet Sedam smrtnih grehova (narodnopozoriste.rs)
Balet Sedam smrtnih grehova (narodnopozoriste.rs)
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap