Film: Sećanja iz Italije (Made in Italy) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Made in Italy

Sećanja iz Italije

Režija i scenario: Džejms D'arsi


Da li želite da prisustvujete jednom sentimentalnom putovanju?


Sedma umetnost zauzima posebno mesto u našim životima. I to je činjenično stanje. Najviše zbog toga što sa njom iz uz pomoć nje putujemo kroz svetove, daleke i nepristupačne destinacije, sve sa ciljem da zapamtimo i doživimo neko novo iskustvo. Filmovi nam isto tako pokazuju koliko određene uloge “stoje“ određenim glumcima, čak iako im takva tematika ne odgovara. Jedan od takvih živih legendi jeste i Lijam Nison (Liam Neeson) u najnovijem sentimentalnom ostvarenju pod nazivom Sećanja iz Italije.

Šta vam je prva asocijacija na ovu melanholičnu evropsku destinaciju? Nama na savršenu hranu, opuštene ljude i bajkovite predele. I na fantastičnu kinematografiju. Osim toga, kada je mesto dešavanja u Italiji, uspeh filma je definitivno zagarantovan. Zar ne? Setite se samo nezaboravnog ostvarenja Ukradena lepota (Stealing Beauty) iz 1996. godine u kojem Liv Tajler šetajući po toskanskim vinogradima pokušava da sazna mračnu prošlost svog oca. Isto tako, u filmu ‘Pisma Juliji’ saznajemo mentalitet italijanskih noni i njihovu strast ka kuvanju i hedonizmu.

Ovog puta, Lijam Nison se savršeno uklopio u ovaj ambijent i dokazao epitet jednog od najboljih glumaca današnjice. Pored njega, u kadru su se našli i njegov sin Mikel Ričardson (Micheál Richardson), Jolanda Ketl (Yolanda Kettle) i Lindsi Dankan (Lindsay Duncan).

Tokom filma ‘Sećanja iz Italije’ preselićete se iz kišovitog Londona u sunčanu Toskanu, a društvo će vam praviti otac i sin koji će nesvesni situacije poraditi na svom odnosu. Usput će pokušati da prodaju kuću koju su nasledili od pokojne majke, odnosno supruge. Iako je film etiketiran kao drama, mnoge duhovite scene će vas podsetiti zašto je smeh važan u svim životnim segmentima.

Požurite i rezervišite svoje ulaznice na vreme. Film ‘Sećanja iz Italije’ će se naći u domaćim bioskopima simbolično od 7. januara. Verujemo da se nećete pokajati i barem sat i po uživati u neobičnim toskanskim predelima, kao i priči koja je možda obična na prvi pogled, ali krije neverovatne poruke.

Ko će vam biti saputnik na ovom putovanju?

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap