Film: Šarlatan (2020) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Šarlatán

Šarlatan

Režija: Agnješka Holand


Ko je za vas šarlatan u životu?


Preplavljeni smo kulturom u kojoj se gotovo svakodnevno plasira različit umetnički sadržaj. I takav sadržaj biva filtriran od strane nas, sudija koji pažljivo ocenjujemo sve što će od nas zahtevati vreme i energiju. Da li ste nekad odstupili od klasičnih obrazaca u gledanju filmskih ostvarenja i okrenuli se isto toliko kvalitetnoj kinematografiji, samo manje poznatoj javnosti?

Jedna od takvih jeste i istočnoevropska kinematografija. Da li ste znali da se tokom šezdesetih godina prošlog veka upravo na ovim područjima stvorila struja koja i danas svojom inventivnošću utiče na svet filma? Upravo je taj čehoslovački talas iznedrio fenomenalne savremene klasike o kojima nismo puno znali, ali je njihov kvalitet neupitan.

Ostvarenje Šarlatan je jedan od primera koliko istorija, tradicionalne vrednosti ukorenjene u mentalitet jednog društva mogu imati veliki značaj na ostatak sveta. Kako i sami kritičari najavljuju, ova drama će vas prikovati za stolice tokom svih 118 minuta. Štaviše, sam početak će vas podsetiti na radnju još jednog bioskopskog blokbastera iz 2013. godine – Iscelitelj (The Physician).

Međutim, čehoslovački moderni iscelitelj iz pedesetih godina živi sa svojim strahovima i ličnim sumnjama koje ga vrlo često sputavaju, a istovremeno i guraju u ambis. Od malih nogu je znao da ima dar da leči ljude i tome bude u potpunosti posvećen. To je pokazao na primeru svoje rođene sestre. Stasavši i dobivši zasluženu titulu doktora, dobija poštovanje od svih meštana grada u kojem živi, ali se susreće sa poteškoćama koje će ga možda koštati života. U ovom ostvarenju briljirali su Ivan Trojan, Joakim Paul Asbek, Juraj Loj, Jan Vlasak kao i mnogi drugi.

U svim domaćim bioskopima, film ‘Šarlatan’ će početi da se prikazuje od 11. februara. Preporučujemo vam da na vreme rezervišete svoju kartu u izabranom bioskopu, povedete omiljeno društvo i prepustite se jednoj, sa pravom možemo reći, kvalitetnoj priči.

Uvereni smo da je ovo još jedna zimska poslastica koja će vam olakšati i ulepšati svako tmurno vreme i raspoloženje.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap